Do Kralup se sjeli siláci z celé republiky

Kralupy nad Vltavou – V sobotu 23. února se konalo mistrovství České republiky v silovém trojboji mužů a žen v Kralupech nad Vltavou. Soutěž byla organizována týmem TJ Kralupy pod vedením Zdeňka Tuháčka a probíhala v multifunkční hale na zimním stadionu. Silový trojboj je sport sestávající ze tří disciplín, a to dřepu, bench-pressu a mrtvého tahu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o republikový šampionát, mohli zde diváci zhlédnout ty nejsilnější závodníky, které v republice máme. Bohužel nikdo z kralupských nezávodil. Tak reprezentaci Kralup museli zachraňovat rozhodčí, z nichž byla místní Petra Švadlenková, mezinárodní rozhodčí II. třídy a Ivan Veselý, mezinárodní rozhodčí I. třídy z TJ Kralupy.

Nominováno bylo šedesát devět závodníků, ze kterých přijelo na soutěž dvacet šest, ale jednalo se opravdu o republikovou elitu. Žen soutěžilo pět ve třech váhových kategoriích. Michaela Drabálková si odnesla zlato jak ze své kategorie do 84 kg, tak i zlato v absolutním pořadí žen. Ve dřepu dokázala zvednout 170 kg, v bench-pressu vytlačila činku o hmotnosti 127,5 kg a v mrtvém tahu pokořila 160 kg.

Silných mužů přijelo dvacet jedna, rozděleni byli v šesti váhových kategoriích. Neuvěřitelných 900 kg zajistilo vítězství zkušenému závodníkovi Zbyňku Krejčovi v kategorii do 120 kg. Tento závodník reprezentuje oddíl TJ Sokol Nymburk. Bylo možné zhlédnout pokus v bench-pressu o hodnotě 300 kg, kde Milanu Selingerovi, druhému v kategorii do 120 kg, chyběly doslova jen centimetry, ke zvednutí pokusu. Činka tedy pro tentokrát odolala, ale věřím, že tento závodník tuto magickou hranici pokoří již na příštích závodech. K vidění byl i dřep více než sto čtyřiceti kilového obra Milana Špingla o neuvěřitelné hodnotě 390 kg. Tento silák zároveň vyhrál jak svoji kategorii nad 120 kg, tak i absolutní pořadí ze všech mužů. Milan Špingl je bývalý reprezentant, který opět nastoupil na soutěžní pódia po těžké nemoci, a nutno říct, návrat je to výborný.

Soutěž skončila kolem půl čtvrté odpoledne, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení. Vše se pořadatelům vydařilo a všichni si soutěž užili i přes menší technické problémy. Závodníci obdrželi mnoho věcných cen od sponzorů.

Oddíl TJ Kralupy by chtěl poděkovat městu Kralupy nad Vltavou, všem sponzorům a všem, kteří se na závodech podíleli, že se tato soutěž mohla uskutečnit.

autor: Petra Švadlenková,

rozhodčí v silovém trojboji

foto: Šimon Rogl

 

 

Autor:admin