Pro UNICEF zpívali i kralupští zpěváci

Kralupy nad Vltavou – Sborový zpěv rozezněl ve středu 20. března 2019 kralupský kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava v rámci prvního ročníku celorepublikových benefičních koncertů Zpíváme pro UNICEF.

Na 64 místech v republice se ve stejný den konaly koncerty na pomoc dětem. Výtěžek ze vstupného z koncertu u nás v Kralupech, který činil 7 077 Kč, byl poslán na program “Dobrý start do života” organizace UNICEF.

Dvořákův komorní sbor a jeho Pěvecké kvarteto hostily v rámci koncertu tři spřátelené sbory – Scandula z Libčic n. Vlt., Chrámový sbor Václav ze Staré Boleslavi a Pěvecký sbor Imbus Praha. Kombinací těchto sborů vznikla velmi pestrá a zajímavá dramaturgie. Kostelem se nesly renesanční i romantické písně, moderní sborové skladby autorů 20. a 21. století, ale nechyběly ani africké spirituály a jazzové kompozice. Společným zpěvem více než devadesáti zpěváků zazněla část pastorální mše Jiřího Pavlici a skladba “Rozdávejme lásku svou” Josefa Zajíčka pod vedením dirigenta DKS Tomáše Stančeka.

Děkujeme všem, kteří podpořili tento projekt tím, že si přišli poslechnout krásnou muziku a vytvořili tak příjemnou koncertní atmosféru.

autor: Tomáš Stanček a Silvie Młynarczyková,

Dvořákův komorní sbor

foto: Martina Hametová

Autor:admin