Prožitkový koncert Nessun Dorma – Nikdo nespí na oslavu podzimní rovnodennosti

České vokální kvarteto reprezentující crossover žánr v hudbě, pořádá pilotní prožitkový koncert pod širým nebem. Koncert s názvem „Nessun Dorma – Nikdo nespí“ se uskuteční v úterý 22. září 2020 od 19:15 hodin na magickém místě nedostavěného chrámu v Panenském Týnci. Atmosféru koncertu pořádaného na oslavu podzimní rovnodennosti doplní skupina FireArt tancem s ohněm a vizuální umělec VJ PleiOne, který každou skladbu doprovodí vizuální projekcí.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na známé skladby od Ennia Morriconeho či Giacomo Pucciniho, píseň Bohemian Rhapsody, Shallow (Zrodila se hvězda s Lady Gaga) nebo Stokrát chválím čas. V průběhu večera zazní Largo z Novosvětské symfonie Antonína Dvořáka s názvem Země má od Apoleny Novotné. V premiéře si posluchači mohou vychutnat nové texty Šárky Krejčí napsané na míru pro záměr Bohemia Voice na ochranu planety Země. Jedná se například o přetextované písně Heal the World od Michaela Jacksona – Máme lék nebo Canto della terra od Andrea Bocelliho – Píseň o Zemi.

„Podzimní rovnodennost oslavíme také ohňovým vystoupením uskupení FireArt. Ohni byla vždy přisuzována očistná a obnovující síla,“ říká Elin Špidlová, zpěvačka a zakladatelka Bohemia Voice. „Jsme si vědomi, že hudba je mocným nástrojem, který v lidech zanechává silný pocit a mění jejich naladění. Naší hudbou umocněnou o atmosféru noci a energii jednoho z nejsilnějších dnů v roce, chceme zintenzivnit pozitivní vzkazy jednotlivých písní. Pro tento koncert jsme si záměrně vybrali písně, které jsou o lásce či vyjadřují hodnoty apelující na vědomý život na naší planetě Zemi.“

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení na webových stránkách kvarteta BV zde nebo na místě v den akce.
Cena základního vstupného je 500 Kč, kód pro zlevněné vstupné 300 Kč v předprodeji v regionu je TYNEC300. Chrám bude přístupný veřejnosti od 18:45 hod a v areálu bude otevřeno občerstvení. V případě zrušení koncertu vzhledem ke zdravotní situaci vyhlášené státem, onemocnění umělců nebo silného deště, vstupenky zůstávají v platnosti pro náhradní termín koncertu v Panenském Týnci.

 

Autor:KZ