Výstava kreseb Pavla Kantorka v kulturním domě Vltava

Pražský spolek InGarden připravil za finanční podpory Města Kralupy nad Vltavou výstavu kreseb humoristy Pavla Kantorka v kulturním domě nám. J. Seiferta 706, 278 01 Kralupy nad Vltavou.

Výstava bude otevřena od 7. 10. 2020 a potrvá do 30. 11. 2020.

Výstava nabízí celkem 40 velkoformátových vtipů, informační panel o životě autora a také životopisný panel určený speciálně dětským návštěvníkům. Tematicky se výstava bude věnovat mezilidským vztahům.

Pavel Kantorek žil od roku 1968 v Kanadě. Zde se věnoval především svému hlavnímu oboru – teoretické fyzice, ale i zde kreslil, například pro kanadský deník Globe and Mail. O své kreslířské tvorbě říkal: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“

Spolek autora zastupuje již od roku 2010 a propaguje jeho tvorbu zejména pomocí výstav a dále prodejem tisků či originálních kreseb a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Více informací naleznete na www.ingarden.cz.

 

Autor:KZ