Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku: Inovací projdou školská zařízení, sportoviště i infrastruktura

Paní Horčičková, jaký je aktuální stav demoličních prací v lokalitě za nádražím – kdy vznikne odstavný prostor pro autobusy?

Demolice měla být hotová již vloni, najatá firma však neplní závazky, dokončení odhaduji do konce února. Společnost, která demolici provádí, vytvoří v místě bývalé budovy štěrkovou plochu, která bude sloužit jako odstavná plocha pro autobusy.

Co je nového ohledně autobusového terminálu?

Plánované otevření je posunuté na březen. Termín ovlivnily opožděné dodávky materiálu, se kterými je celoevropský problém, nejsou například dostupné lampy veřejného osvětlení. Dále bylo nutné staticky přepočítat ocelové konstrukce přístřešků, s tím souvisí zpožděné dodávky materiálů, které byly zvoleny pro odolnější konstrukci přístřešků u autobusových zastávek.

Jak to vypadá s parkovacím domem, kdy se můžeme těšit na jeho otevření?

Pokud půjde vše, jak má, otevření proběhne na počátku února. Čekáme už jen na pár posledních vyjádření příslušných orgánů. Přesné datum bude komunikováno na městských informačních portálech.

Jaké investice čekají Kralupy v první polovině roku?

Připravuje se rekonstrukce druhé etapy ulice Čechovy, která končí křižovatkou ulice Čechovy a ulice Šafaříkovy. Projekt zahrnuje komunikaci, chodníky, autobusové zastávky, parkování, zeleň, odvodnění, vodu a plyn (investorem není MěÚ), realizace bude zahájena 1. 4. 2022.

Také do škol se bude letos hodně investovat. ZŠ Generála Klapálka čeká výměna elektroinstalace. Pro
MŠ Nábřeží J. Holuba připravujeme rekonstrukci elektroinstalace a kuchyně, předpokládaná cena investice je 18 mil. Kč, tento projekt bude financován z úvěru. Obě školy zahájí rekonstrukci v červnu a dokončí ji k 25. 8. (před začátkem školního roku). Dále probíhá soutěž rekonstrukce kuchyně a elektroinstalace pro ZŠ Třebízského, plán začátku realizace je stanoven na duben, dokončení je očekáváno také k 25. 8.

Jak bude vypadat vzdálenější část roku z hlediska investičních plánů?

K realizaci připravujeme dotační chodník v ulici Na Cikánce, chodník povede podél krajské silnice, umožní obyvatelům bezpečnější cestu k vlaku a komfortnější bezbariérový pohyb v oblasti Mikovic. Realizace započne v srpnu.

V plánu je rovněž zadání soutěže na rekonstrukci plaveckého bazénu, pro veřejnost bude z tohoto důvodu uzavřen od června do listopadu včetně (ani wellness nebude v provozu).

Dále je aktuální dokončit stavební povolení na rekonstrukci budovy bývalého pivovaru, pokračovat se bude na projekčních pracích dokumentace pro výběr zhotovitele.

V plánu je také výstavba nové sportovní haly na Cukrovaru. Momentálně je vypsáno výběrové řízení na studii a projektovou dokumentaci.

Děkuji za rozhovor.
ANDREA JŮNOVÁ, ŠÉFREDAKTORKA

 

 

Autor:KZ