Vánoční krabice od bot

Letos se už po jedenácté koná akce Vánoční krabice od bot, která zajišťuje vánoční radost dětem z charit v Kralupech a Roudnici. Dárky se tak dostávají dětem, které by jinak nejspíš žádné nedostaly.

Každému dítěti by se na Vánoce mělo splnit alespoň malé přání. Třeba takové, jaké se vejde do krabice od bot. Do obdarování dětí z azylových domů a terénních programů charity Kralupy nad Vltavou a Roudnice nad Labem se mohou zapojit jednotlivci i celé rodiny nebo firmy.

Na třech sběrných místech se tak shromáždí desítky balíčků, které před Vánoci poputují do charitních organizací. Mnohé z krabic obsahují také osobní přáníčka pro obdarované.

Akce už u mnoha dárců představuje stálou tradici. Někteří dárci dokonce zapojují své známé a sami od nich dárky vyzvedávají a balí. V minulých letech se přidaly i školní třídy, které společnými silami sestavily několik balíčků.

A jak je možné se k akci připojit? Na začátku listopadu bude na Facebooku akce zveřejněn seznam přání, ke kterým se zájemci přihlašují pomocí jednoduchého formuláře a posléze balíčky do 9. prosince doručí na sběrná místa.

V krabicích se objevují především hračky nebo sportovní pomůcky, pro starší děti pak třeba kosmetické potřeby nebo sluchátka, oblíbené jsou také permanentky do posilovny nebo kreativní potřeby.

Některé děti dárky dostanou na předvánočních charitních besídkách, ale rodinám žijícím v azylovém domě je Ježíšek doručí až pod stromeček.

Johana Kadeřábková

Více informací: FB událost RC Havránek „Vánoční krabice 2022“ nebo e-mail: vanocnikrabice@gmail.com.

Leták

Událost na FB

Tabulka přání
Foto z loňského roku – 17. 12. – Kralupy
Foto z loňského roku – 20. 12. – Azylový dům Roudnice

Autor:KZ