Superúspěšný vrchol sezony kralupských lyžařů

Po zdařilém úvodu sezóny pokračovali kralupští sjezdaři ve skvělých výkonech i v měsíci březnu. Holky a kluci v přípravce (6-9 let) a předžákovské kategorii (10-11 let) sbírali důležité zkušenosti v závodech poháru Leki Cup. Výborným výsledkem je 1. a 2. místo Štrosové, 5. a 7. místo Karase ze dvou závodů v Jablonci nad Jizerou (Krátký 9.+12., Janouškovcová 15.+20., Kozlová 2×16.). I v ostatních závodech poháru v Zásadě a Vysokém n. J. se kralupské naděje umísťovali na předních místech, umístění v nejlepší desítce tak bylo spíše pravidlem než výjimkou.

Závodníci žákovských kategorií (12-15 let) začátkem března závodili v Černém Dole. Skvělé 2. místo v obřím slalomu a 4. ve slalomu vyjela Topinková. Ani zbytek týmu ve složení Krátká, Štros, Janouškovec, Pekárek a Plamínek se svými umístěními mezi nejlepšími 30 rozhodně nezklamal.

Vrcholem závodní sezóny této kategorie však jednoznačně bylo Mistrovství ČR konané letos na Klínovci, jehož součástí byly i rychlostní disciplíny (super obří slalom – SG). Za SKI klub Kralupy se na celorepublikové závody nominovali a naprosto perfektně reprezentovali Koutná (3. místo ve slalomu, 5. místo v SG), Topinková (5. v SL, 11. v SG), Krátká (27. v SL, 44. v SG) i Štros (31. v SL, 51. v SG). Výsledky, kterých na MČR kralupské děti vybojovaly, jsou v kontextu důležitosti těchto závodů a porovnatelnosti tréninkových podmínek našeho oddílu s horskými oddíly opravdu historickým úspěchem.

Všem našim závodníkům i trenérům upřímně gratulujeme a přejeme hodně síly, aby mohli navazovat dalšími úspěchy a hrdě tak reprezentovat naše město.

Pavel Janouškovec, SKI klub Kralupy


1. Bronzová Tereza Koutná na vyhlášení při MČR na Klínovci, autor: Michal Topinka.

2. Pátá Karolina Topinková na vyhlášení při MČR na Klínovci, autor: Michal Topinka.

Autor:KZ