Nové sociální služby pro vás – pomůžeme vám ve vašich těžkostech

Charita Kralupy nad Vltavou má pro občany Kralup a přilehlých obcí skvělou zprávu! Od září letošního roku budou zřízeny dvě nové sociální služby: Odlehčovací služby a Osobní asistence

Jejich hlavním cílem je pomoc seniorům a lidem s omezenou pohyblivostí, nebo jinými zdravotními omezeními, zlepšit svůj životní standard a získat potřebnou míru nezávislosti.
Trendem dnešní doby je, aby lidé s omezenou pohyblivostí, či jinými omezeními, mohli zůstat v domácím prostředí a v případě potřeby dlouhodobé péče nebylo nutné volit pobyt ve zdravotnickém zařízení. Řešením pro tyto případy je terénní Odlehčovací služba. Nabízíme pomoc těm z vás, kteří pravidelně pečujete o blízkého člověka doma. Pomůžeme s běžnými každodenními činnostmi, jako jsou nákupy, úklid nebo vaření. Umožníme lidem s omezenou pohyblivostí či jinak znevýhodněným zůstat nezávislými a samostatnými a zároveň udržovat kontrolu nad svým životem. Zkrátka na předem domluvený čas vaši službu převezmeme a vy si tak budete moci zařídit cokoli mimo domov, nebo si třeba zajít ke kadeřnici nebo do kavárny.

Osobní asistence je terénní sociální služba, která přijde za vámi tam, kam potřebujete, nebo vás doprovodí při vašich pochůzkách. Dále vám pomůžeme zvládat běžné denní úkony a aktivity, např. pomoc s oblékáním, přípravou jídla, hygienou či nezbytnou péčí o domácnost apod.
V obou případech se jedná o placenou službu, výhodou je, že na její úhrady můžete využít příspěvek na péči, s jehož vyřízením vám pomůžeme. Služby si samozřejmě můžete objednat i v případě, pokud příspěvek na péči nečerpáte.

Věříme, že Odlehčovací služby a Osobní asistence přispějí ke zlepšení kvality života občanů našeho města právě tím, že nabízí služby, které v našem regionu chybí. V případě, že využíváte jinou sociální službu, např. pečovatelskou, naší snahou bude spolupráce a pokrytí míst, kam už daná služba nedosahuje. Pokud máte o služby zájem, nebo víte o někom, kdo by je rád využil, neváhejte nás kontaktovat na uvedených číslech. Vaši situaci s vámi projdeme a společně budeme hledat řešení, jak vám co nejúčinněji poskytnout pomoc a podporu.

Život zkrátka někdy nejde podle našich představ a některé okolnosti změnit prostě neumíme. Naší hlavní prioritou je respekt k vaší konkrétní životní situaci a zachování důstojnosti a úcty ke každému člověku.

Pro případné dotazy kontaktujte:
Lenka Müllerová, 731 524 102
Helena Vondrová, 737 282 814
asistence@nasefarnost.cz

Autor:KZ