V Kralupech společně již druhým rokem

Ve společenské místnosti domů s pečovatelskou službou jsme na jaře minulého roku začaly realizovat mezigenerační setkávání a další akce projektu, který podpořilo město Kralupy a sociální služby. Především pro seniory jsme připravily pestrou nabídku dalších akcí a sbíraly zkušenosti. Někdy byl zájem o program větší, než jsme očekávaly, a jindy přišlo i mírné zklamání. Pochopily jsme ale, že se budeme stále učit a zkoušet nové věci.

Postupně se vytvořila skupina lidí, která by se jinak asi nepotkala. Teď se znají, mají společné zážitky a plány do budoucna.

Velkým přínosem jsou pravidelná setkávání dětí ZŠ Gen. Klapálka s babičkami a dědečky při společném tvoření, zpívání i hrách. Protože jsme se přesvědčily o oboustranném zájmu a užitečnosti, otevřely jsme pomyslné dveře i dětem ze škol Jodlova a Komenského. S pomocí dětí ožívá květinová výzdoba vchodů do domů s pečovatelskou službou a často se něco zajímavého děje i na zahradě. Prostřednictvím dětí se mohou zapojit i rodiče a objevují se i další možnosti spolupráce. Jsme rády, že naše myšlenka příspěvku k rozvoji komunitního způsobu života v našem městě našla odezvu a věříme, že projekt bude pokračovat i dál. Nápadů máme dost a další přicházejí i od účastníků našich akcí.
Budeme hledat nové možnosti, jak zájemcům a kralupské veřejnosti předávat informace o programu a činnosti. Využily jsme Dnů Kralup a poprvé otevřely informační stánek.

Chtěly bychom poděkovat představitelům města, paní ředitelce DPS Urbanové a pracovníkům sociálních služeb za podporu naší činnosti v uplynulém období.
Přejeme všem příjemné letní dny a těšíme se na společná setkání po prázdninách.
D. Knöpfelmacherová a R. Němečková

Autor:KZ