Co se děje s areálem V Olších?

V současné době proběhlo několik jednání mezi FK Kralupy 1901, Kralupskou sportovní a městem Kralupy nad Vltavou, na kterých se mapoval stav areálu po převzetí od původního majitele. Zhodnotili jsme si body, které jsou kritické a je potřeba zjednat jejich okamžitou nápravu. Jedná se především o revize a o bezpečnostní a hygienické záležitosti areálu. To jsou věci, které se musí vyřešit bezodkladně a jsou již v běhu (nebo jsou naplánované).

V nejbližších dnech proběhne převzetí organizací Kralupská sportovní od města Kralupy a od 1. 7. 2023 by měla být podepsána nájemní smlouva na celý areál mezi Kralupskou sportovní a FK Kralupy 1901, která pokryje období do 31. 12. 2038, tedy na 15 let, klub tím získá jistotu pro vykonávání své činnosti. Se zástupci města a Kralupskou sportovní jsme v podstatě na všech podmínkách dohodnuti a vzájemná spolupráce je přínosná pro všechny strany. Dále se pracuje na přípravě projektu na rekonstrukci hlavní budovy, a to především fotbalové části, kde by měly vzniknout nové kabiny pro potřeby mládeže oddílu, sociální zařízení, nové prostory pro potřeby fotbalového oddílu a byt, který by byl využit pro správce stadionu.

Zkrátka pracuje se na tom, aby fotbalový stadion plnil veškeré normy a předpisy a byl do budoucna moderním městským stadionem, na který můžeme být pyšní a nebudeme se za něj stydět, jako tomu bylo v minulosti. Pevně věřím, že ve spolupráci s městem Kralupy nad Vltavou a Kralupskou sportovní se nám tento cíl podaří splnit.

Luboš Černý, předseda FK Kralupy 1901, z. s.

Autor:KZ