Školní ples

Zůstat ve škole dobrovolně v pátek až do večera? Jistě!

První polovina února (a vlastně už druhá polovina ledna) patřila přípravám na školní ples, kterými žila doslova celá škola. Jelikož myšlenka na uspořádání plesu vzešla od školního parlamentu, nabízelo se nechat přípravu akce na dětech samotných. Ples byl určený pro žáky 5. – 9. tříd, nebylo tedy pochyb o tom, že to zvládnou. Vznikly pracovní skupiny, které si vzaly na starost různé oblasti příprav.

V hodinách výtvarné výchovy a pracovních činností vznikaly propagační materiály, plakáty, dekorace a legrácky do fotokoutku, školní kuchyňka se celý pátek nezastavila a žáci společně s vyučujícími nachystali výborné občerstvení.

V den D byla cítit nervozita a před třetí hodinou odpoledne se před školou začaly tvořit hloučky elegantních slečen a mladíků. Dívky přípravy na ples rozhodně nepodcenily a pozadu nezůstali ani pánové, všichni přišli na ples vkusně a slavnostně oblečeni.

Taneční parket patřil zpočátku mladším dětem, které s postupujícím časem vystřídali nejstarší žáci a žákyně. Ples vyvrcholil volbou krále a královny plesu, což byla příjemná tečka za velmi povedenou akcí.
S koordinací prací obětavě pomáhaly paní učitelka Jitka Hokešová a školní psycholožka Lenka Coufalová, které se postaraly i o prodej vstupenek a další důležité organizační záležitosti, za což jim patří velké poděkování.

Necháme opět na dětech, zda se školní ples na naší škole stane tradicí.

Barbora Petrželková

Autor:KZ