Duben přinesl do Kralup fotbalová derby

Hlavním dubnovým fotbalovým tahákem v Kralupech bylo bezpochyby městské derby mezi celkem FK Čechie Kralupy nad Vltavou a rezervou FK Kralupy 1901, které mělo tentokrát jednoznačného vítěze. Čtvrtý měsíc v roce ale přinesl i několik dalších zajímavých utkání.

Střetnutí Čechie a „Kaučuku“ nebylo jediné derby, které uplynulý měsíc nabídl. 27. dubna se v sobotním dopoledni střetli na Městském stadionu V Olších „áčko“ FK Kralupy 1901 s nedalekým Dynamem Nelahozeves. Vzhledem k opačnému postavení obou celků v tabulce byl favorit před utkáním jasný a svou roli nakonec i potvrdil. Domácí fotbalisté zvítězili 3:0 po gólech Janíčka, Krejzy a Pakandla. Pro „Kaučuk“ to ale byl první tříbodový zisk po třech zápasech bez vítězství. Na začátku dubna nejprve modrobílí padli na půdě Spartaku Příbram 4:1, poté přišla domácí remíza s Jílovištěm a následně další porážka 4:1, tentokrát na hřišti Sedlce-Prčic.

Na opačném břehu Vltavy se tamní Čechie během dubna střetla hned s několika silnými soupeři. Nejprve zajížděli červenobílí na půdu Ledčic, se kterými si poradili výsledkem 5:1. Poté přišla remíza 1:1 s prvními Chvatěruby a 21. dubna všemi očekávané derby s B-týmem „Kaučuku“. Domácí svého odvěkého rivala porazili jednoznačně 4:1, kdy se o branky postarali Dobiáš se Schneiderem. Poslední dubnové utkání Čechie se odehrálo v Dolanech. Hosté z Kralup zde dlouho vedli, nakonec však padli 2:1. O vítězný gól domácích se v nastavení postaral Filip Lejsek.

Rezerva FK Kralupy 1901 se kromě nepovedeného utkání na půdě Čechie střetla s Cítovem, Veltrusy a Chvatěruby. Ze všech tří utkání si kralupští připsali plný počet bodů, a to navíc s úctyhodným skóre 10:1.

„Kaučukářští“ dorostenci vstoupili do nového měsíce jednoznačným vítězstvím 4:0 na půdě Bakova. Poté je však na domácí půdě čekal favorit celé soutěže, který zatím neokusil hořkost porážky – Mnichovohradišťský SK. Domácí mladíci se dokázali dostat do vedení, favorit ale úvodní dějství nakonec zvítězil poměrem 2:1. Do druhé půle vstoupili kralupští dorostenci dobře, když se jim z pokutového kopu podařilo vyrovnat na 2:2. V závěru utkání se ale dvakrát trefil hostující Vojtěch Novák, a Mnichovo Hradiště tak i po utkání s druhým celkem tabulky zůstává dosud neporaženo. Zbylá dvě utkání modrobílých nadějí skončila nejprve vítězstvím 3:0 na půdě Mělníka a poté remízou 2:2 s celkem ze Zelenče.

Dorostenci z opačného břehu Vltavy se bohužel dál propadají tabulkou. Ze čtyř dubnových utkání nedokázala Čechie vytěžit jediný bod, a to navíc se skóre 3:13. Červenobílí nestačili na Mělník, Labský Kostelec, Zeleneč a Dobrovici.

Matouš Vránek

Autor:KZ