Novinky v hokejovém klubu

A-tým HK Kralupy nad Vltavou započal v květnu letní přípravu, do které vstoupil v již mírně obměněné sestavě. V závěru uplynulého ročníku druhé ligy oznámili konec z pracovních důvodů útočník Pavel Husarik s obráncem Davidem Chládkem, po skončení sezóny následně dvojici doplnil ještě brankář Luboš Novotný, jenž se rozhodl dát přednost náročnému inženýrskému studiu. Z loňských posil pak realizační tým neprodloužil smlouvu s útočníky Adamem Kellersteinem a Michalem Bezouškou, a také obráncem Martinem Keharem.

Koho si realizační tým z loňských akvizic naopak již pojistil i do nového druholigového ročníku, je šestadvacetiletý nejlepší střelec celé západní skupiny Václav Zídek (v sezóně 2023/24 celkem 60 bodů za 32 gólů a 28 asistencí), devětadvacetiletý nejlepší kralupský přesilovkový střelec Vojtěch Šilhavý (celkem 33 bodů za 13 gólů a 20 asistencí) a šestadvacetiletý nejproduktivnější kralupský obránce s extraligovými zkušenostmi Josef Zajíc (celkem 16 bodů za 3 góly a 13 asistencí).

Vzniklé mezery v sestavě pak od nové sezóny doplní mimo jiné trojice perspektivních mladíků z Děčína a nedalekých Letňan. Ze severu Čech se do kralupských barev vrací dvaadvacetiletý ofenzivní obránce Jan Zedek, jenž byl před čtyřmi lety jedním z důležitých členů extraligové kralupské juniorky a v uplynulém druholigovém ročníku v Děčíně nastřílel z pozice obránce celkem 10 branek, tedy více, než zvládla většina děčínských útočníků.

Druhým příchozím obráncem je jednadvacetiletý Dominik Němeček, jenž má ve svém mladém věku za sebou již zkušenost se Chance ligou a také druholigovým finále v barvách pražských Letňan, a uplynulou sezónu v dresu Letců zakončil jako nejproduktivnější obránce Pražanů v play-off.

Útok nově doplní čtyřiadvacetiletý Dominik Arnošt jako střední útočník s přirozenou vůdčí schopností, kterou se již ve svém mladém věku za tři sezóny v Letňanech vypracoval až do role kapitána týmu. O tom, že jeho produktivita roste s důležitostí utkání, prokázal neústupný bojovník v sedmi odehraných zápasech uplynulého play-off, které zakončil jako neproduktivnější hráč Letců s 10 body za 5 gólů a 5 asistencí.

Zkušeností a leadershipem pak kralupskou kabinu obohatí extraligový mistr s pražskou Slavií a majitel nejen celkem čtyř medailí z nejvyšší české soutěže (kromě jedné zlaté i jedna stříbrná a dvě bronzové), ale i další bronzové medaile z mistrovství světa osmnáctiletých, šestatřicetiletý útočník Jakub Sklenář. Ten v Kralupech po 741 zápasech v extralize a dalších 141 utkáních v Chance lize započne svou druhou sezónu ve druhé lize, přičemž tu první v dresu pražských Letňan zakončil jako druhý nejproduktivnější hráč týmu.

A podstatných změn doznal i samotný realizační tým. Z Děčína se na kralupskou střídačku vrací David Švagrovský, který se s kralupským hokejem rozloučil před dvěma lety na pozici trenéra úspěšné kralupské juniorky. Po dvou letech nyní devětatřicetiletý trenér přichází bohatší o zkušenosti nabrané na postu asistenta trenéra tehdy prvoligového Šumperka a hlavního trenéra druholigového Děčína, s nímž uplynulou sezónu zakončil na velice slušném pátém místě tabulky západní skupiny. David Švagrovský bude nově kromě role hlavního trenéra A-týmu zastávat i pozici jeho sportovního manažera, přičemž roli asistenta trenéra přebírá Šimon Antončík.

V momentální době realizační tým pracuje kromě obsazení uvolněné brankářské pozice především na podpisech hráčů uplynulého druholigového ročníku. Veškeré aktuální dění kolem kralupského A-týmu můžete sledovat na sociálních sítích HK Kralupy nad Vltavou (Facebook, Instagram, X a YouTube) a webu hokejkralupy.cz

Za HK Kralupy nad Vltavou s úctou a pozdravem všem čtenářům

David Palán

Autor:KZ