Takoví jsme byli aneb Czech Open 2014

 KRALUPY n. V. – V pořadí již 22. ročník mezinárodního turnaje Czech Open se konal v polovině srpna v hlavním městě, Praze.

Nechyběl zde ani tým FBC Kralupy n/V, který si tak připsal další účastnickou čárku v kategorii mužů, která letos měla pestré mezinárodní složení. Do Prahy zamířily týmy například ze Španělska, Velké Británie či florbaloví průzkumníci z Ukrajiny. Modrobílí borci chtěli zopakovat loňský úspěch v podobě umístění mezi top 32 týmy turnaje.

Los přisoudil kralupské florbalisty do skupiny 29, ve které se měli střetnout s neznámým lotyšským týmem FBK Carnikava a se dvěma českými zástupci vyšších lig – třetiligovým Startem98 B a druholigovými Snipers Třebíč. Skupina se tedy na první pohled jevila jako obtížná, ale Kralupy opět chtěly předvést nejkvalitnější výkony a dostát tak pověsti florbalových bojovníků.

Ve středu dopoledne je čekal v chodovské hale zápas číslo jedna, proti celku Startu98. Na soupeři byla znát větší technická vyspělost z vyšší soutěže a záhy se dostal do dvoubrankového vedení. Středočeši však nesložili zbraně a stali se pražskému soupeři vyrovnaným konkurentem. Drahnou dobu bylo skóre vyrovnané, na světelné tabulky figurovaly vedle sebe dvě trojky. V závěru druhé poloviny však kralupští doplatili na hrubou nedisciplinovanost, když soupeři darovali dvě přesilové hry v krátké době. A soupeř trestal a gólově odskočil. Kralupští nevstoupili do turnaje nejlépe a svému černožlutému soupeři podlehli 3:6. Odpoledne je však měl čekat reparát…

Druholigová Třebíč? Tým, ze kterého šel v první polovině nebývalý respekt. Důraznější borci z Vysočiny po první polovině vedli 3:0 a zápas se zdál být rozhodnut. Omyl! Kralupští zmobilizovali své síly a předvedli obdivuhodný výkon. Za pouhých 15 minut našel míček z kralupských holí cestu do třebíčské branky celkem 5x. Na hřišti zůstal jen jeden suverénní celek, třebíčští byli jako opaření. Po závěrečném klaksonu svítilo skóre ve prospěch Kralup v poměru 5:3. První body byly doma! Do druhého hracího dne se tak vstupovalo v lepší náladě.

Posledním bojem ve skupině byl souboj s neznámými Lotyši. Ti se prezentovali skvělou obranou, dobrým pohybem, jejich útočné šance se však tříštily o skvělého Hoffmanna v brance Kralup. Ten udržel čisté konto a s přispěním dvojice Vrchota – Dvořák, kdy se první vžil do role nahrávače, a druhý do pozice střelce kralupští vyhráli 2:0. Postoupili tak z druhého místa a večer je čekal švýcarský soupeř.

Historie se opakuje, chtělo by se říct. Stejně jako loni skončili modrobílí na švýcarských holích. Vyrovnané první kolo play-off se soupeřem z 2. švýcarské ligy Mouse Selection rozhodla jediná branka, která bohužel skončila v kralupské síti. Ni závěrečný tlak nebyl co platný. Borci z Kralup skončili tak již v prvním kole play-off mezi TOP 64 týmy. Ovšem turnaj byl vyhodnocen jako povedená generálka na novou sezónu. Byli zapojeni noví mladí hráči, kteří jsou příslibem do budoucna. Velká gratulace také patří věrným kralupským fanouškům, kteří byli opět skvělí.

Chceš si i Ty zahrát na mezinárodním florbalovém poli? Změřit síly s týmy z vyšších lig? Začni žít svůj florbalový sen v barvách FBC Kralupy! Nábor jak chlapců, tak i dívek stále pokračuje!

 Filip Janouch

Autor:admin