Hostibejcký kros – 3. ročník – neděle 25. června

Kralupy nad Vltavou – Klub českých turistů v Kralupech nad Vltavou pořádá v neděli 25. června na Hostibejku běžecký závod.

Trasa závodu vede po vršcích Hostibejk a Lutovník. Klikatí se převážně listnatými lesy, vyžene běžce mezi pole nebo na louku, protáhne je i kolem pískovcových skal a nabízí vyhlídky na Kralupy a okolí, za pěkného počasí i na Mělník nebo Říp. A protože ne každého uspokojí trať pod desítku, je tu možnost volby počtu okruhů. Je libo jeden, dva, tři?

Kategorie: Soutěží se v kategoriích mužů (M) a žen (W) na 1 až 3 okruhy, kategorie podle věku nejsou zavedeny. Podle vlastní volby si tak můžete zvolit závod od 5,6 do 16,8 km s odpovídajícím převýšením. Vedle hlavního závodu proběhne i dětský závod do 15 let v prostoru Hostibejku.

Terén: Zpevněné i nezpevněné lesní cesty, minimum asfaltu, rychlé a technické pasáže, rovinky, kopce… Délka jednoho okruhu je cca 5,6 km, převýšení činí zhruba 180 m.

Start a cíl: Start i cíl jsou na louce u parkoviště restaurace Hostibejk v Kralupech nad Vltavou, (https://mapy.cz/s/Jfpk)

Registrace: Registrace je možná předem prostřednictvím formuláře http://goo.gl/forms/T5JEr8Wz0HuAyFiz2 či na místě startu v den konání závodu.

Kapacita závodu je 80 závodníků, online registrace bude možná do 20. června 2017.

Občerstvení: U cíle (tj. i průběhu do dalšího kola) bude pro závodníky připraveno pití a drobné občerstvení. Na trati občerstvovací stanice nejsou.

Časový plán: Registrace je možná od 8:15 do 9:00. Poučení, informace k trati, vždy před startem každé „vlny“, povinná účast všech závodníků. Starty kategorií: postupně od 9:30 od nejdelších tratí. Kategorie startují hromadně, přesný rozpis startů bude na místě. Dětský závod odstartuje cca v 9:10.

Vyhlášení bude probíhat co nejdříve po doběhu dané kategorie. První tři v každé kategorii obdrží diplomy, další odměny podle možností pořadatele.

Startovné: 40 Kč, členové TOM a KČT Kralupy nad Vltavou + dětský závod zdarma

Kontakt: Jan Koldinský (731 63 369), http://kralupska-turistika.cz/beh/

Autor:admin