Farmářské trhy na Kulaťáku pořádají tvůrčí velikonoční dílny pro děti i dospělé

Praha – V rámci projektu Malý farmář se tuto i příští sobotu (tedy 24. a 31. března) uskuteční na Farmářských trzích na Kulaťáku (Praha 6, Vítězné nám.) v dětském koutku Velikonoční dílny pro děti i dospělé. Dílny začínají v 9 hodin a končí ve 14 hodin. Vstup je volný.

Příchozí si budou moci vytvořit staročeské velikonoční líto (tento zvyk, nazdobit větvičky, je starší než zdobení vánočních stromků) a věnečky, připraveny jsou březové větve, kroucená vrba i tradiční vrbové proutí. Tatínkové si mohou uplést pomlázku, děti vyrobit mnoho druhů velikonočních zapichovátek, vysadit bylinky či běžné nebo „jedlé“ osení. Naklíčený hrášek je totiž nejen dekorativní, ale jeho mladé výhonky jsou velmi zdravé. Velikonoční dekoraci lze po Velikonocích směle použít do salátu.

V dětském koutku bude připraven i velikonoční kvíz a řada různých tvořivých aktivit z papíru a filcu. Dětský koutek bude, v případě nepříznivého počasí, temperován.

Na Farmářských trzích se již tuto sobotu dá koupit mnoho velikonočních produktů, jako například velikonoční beránci, sladká „kuřátka“, perníčky, vajíčka, pomlázky, kraslice, velikonoční dekorace – vyráběné technikou tiffany – určené na zavěšení do okna, velikonoční osení, ozdobné košíky, řehtačky. Na Bílou sobotu 31. března bude i další velikonoční zboží – nádivka, jehněčí atd.

Farmářské trhy na Kulaťáku v Dejvicích v Praze 6 se konají od 8. do 14. hodin každou sobotu.

Více na www.farmarske-trhy.cz

autor: Andrea Vodňanská

Autor:admin