Lyžníci ze ZŠ Generála Klapálka

Kralupy nad Vltavou – Sluníčko svítí, mráz štípe do tváří a hory oplývají bohatou sněhovou nadílkou. V těchto ideálních podmínkách by byl hřích nevyzkoušet některý ze zimních sportů. Proto i žáci základní školy Generála Klapálka vyrazili ze školních lavic na běžky do Krušných hor.

Ve středu 23. ledna se v brzkých ranních hodinách sešla před školou skupina 28 odvážných běžkařů a autobusem vyrazila směr Dlouhá Louka. Už při cestě panovala dobrá nálada a za zvuku kytary se ozývaly nejrůznější písničky. Při příjezdu na místo startu nás přivítal tuhý mráz s teplotou -7°C. Ani to nás neodradilo a neohroženě jsme obuli běžky. Rozdělili jsme se na dvě výkonnostní skupiny a vydali se vstříc našemu cíli, devět kilometrů vzdálené horské chatě Vitišce.

Dopoledne nás zábly ruce a jeli jsme pod zamračeným nebem, ale nenechali jsme se těmito rozmary přírody otrávit a okolo oběda jsme dosáhli vytouženého cíle. Za odměnu jsme se posílili polévkou, čajem a horkou čokoládou. Po krátkém odpočinku jsme vylezli před chatu, kde nás vítala modrá obloha. Na zpáteční cestě nás do zad krásně hřálo horské sluníčko a užívali jsme si výhledy do krajiny a adrenalinové sjezdy.

Když jsme příjemně unaveni dorazili zpátky k autobusu, hřál nás kromě zapadajícího slunce i dobrý pocit, že jsme si v zimě krásně protáhli tělo a zdolali hezkých 18 kilometrů. Skol!

autor a foto: David Hunča, učitel tělesné výchovy

Autor:admin