Kralupský hokej vstoupil do 92. sezóny

KRALUPY n. Vlt. – Hokejový klub Kralupy nad Vltavou vstupuje do další sezóny a díky našim předchůdcům, kteří pro nás zachovali část historie, víme, že jde o 92. sezónu. Jedná se tedy o klub s dlouhou historií a jistě je mezi vámi hodně těch, kterých se tento sport v tomto městě nějak dotknul.

Po několika méně úspěšných a nestabilních letech došlo k částečné obměně ve vedení HK, jehož větší část dnes tvoří hlavně rodiče hráčů, kterým jde v prvé řadě o hokej.

V minulém a letošním roce se nám podařilo několik podstatných úspěchů. V oblasti sportovní jde o postup A týmu do krajské ligy mužů a úspěšný nábor nových hokejistů v počtu kolem 40 dětí.

Moment, který ovšem zcela zásadně přispěl k budoucí stabilitě klubu, se odehrál dne 27. 8. 2014, kdy byla na řádném zasedání rady města a zastupitelů Kralup nad Vltavou jednomyslně schválena podpora pro Hokejový klub Kralupy nad Vltavou v rozsahu 800 hodin volných ledů na každý rok. Tato podpora má konkrétně definovanou podobu v trojstranné smlouvě mezi Městem Kralupy nad Vltavou, Kralupskou sportovní spol. s r.o. a Hokejovým klubem Kralupy nad Vltavou.

Jedná se o výsledek několikaměsíční práce, která v sobě zahrnovala přípravu a zpracování velkého množství podkladových materiálů, spoustu jednání s cílem vysvětlit, co je záměrem HK, jaké jsou jeho cíle a plány do budoucnosti a hlavně získání důvěry vedení města a zastupitelstva. 

Kralupský hokej se též po dlouhých letech prezentoval na tradiční akci „Dny Kralup“, kde bylo možné si ve speciálně upravené kleci nejen vyzkoušet rychlost střelby na branku, ale také osobně se setkat s trenéry mládežnických kategorií a probrat s nimi, co hraní hokeje vlastně obnáší.

Na zimním stadionu v Kralupech máme v současné době zrekonstruovanou ledovou plochu, za což patří dík také městu a jeho vedení. Jedna z klíčových podmínek pro další rozvoj hokeje v našem městě je tedy zajištěna. Uvědomujeme si tuto skutečnost a je naší velkou snahou využívat prostory zimního stadionu k rozvoji kvalitního kralupského hokeje a tím poskytovat další možnost využití volného času obyvatelům města i okolí.

V říjnovém vydání tohoto zpravodaje najdete pozvánku na Den s kralupským hokejem. Dovolte nám ještě osobně vyslovit pozvání pro každého z vás, kteří o hokeji uvažujete, líbí se vám, chtěli byste se o něm dozvědět více. Rádi se s vámi setkáme, pohovoříme a společně se můžeme podívat na hokejisty nejmladší, ale i nejstarší.

Tento článek prosím vnímejte také jako znovuotevřené dveře pro každého, kdo byl s kralupským hokejem jakkoliv spjat a měl by chuť se vrátit. Hledáme a vyzýváme vás všechny, kteří máte sportovního ducha a jde vám o to, vrátit kralupskému hokeji jeho správné místo.

Věříme, že hokej do Kralup patřil, patří a bude patřit a že má své významné místo v sportovním dění města Kralupy nad Vltavou.

Bez podpory to nejde, potřebujeme vás.

Přijďte se podívat na naše zápasy a povzbudit naše hokejisty, ať už malé či velké. Informace o zápasech a náboru jsou umístěny na nových webových stránkách www.hokejkralupy.cz .

AUTOR: Vladimír Műller, předseda a člen výkonného výboru

Autor:admin