Největší park v Lobečku bude zrekonstruován

KRALUPY n. Vlt. – Nejen obyvatelé Kralup si všimli, že Seifertův park, který se nachází naproti Kulturnímu a společenskému středisku v Lobečku, již neplní svůj estetický ani funkční účel. O tuto lokalitu se již delší dobu z hlediska renovace zajímá také odbor životního prostředí Městského úřadu v Kralupech nad Vltavou. Během příštího roku by měl být park radikálně změněn a upraven.

„Na rekonstrukci Seifertova parku je vypracován kompletní projekt, který vypracovala Zemědělská univerzita Praha. Samotný začátek realizace záleží na tom, zda město Kralupy nad Vltavou získá dotace a v jaké procentuelní výši. V případě, že dotace nezíská, je v rozpočtu pro rok 2015 nárokována finanční částka na realizaci z vlastních prostředků,“

      komentuje situaci Mgr. Jan Kobera, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Kralupy nad Vltavou.

      Místostarosta Kralup Libor Lesák doplnil nejzávažnější důvody, které k rekonstrukci parku město vedou:

„Chodníky v parku již dosluhují, pergoly jsou za hranicí své životnosti, jezírko je zcela mimo provoz, některé stromy a keře jsou zde až příliš přerostlé, stíní okolním bytům a poskytují nechtěný úkryt bezdomovcům či podnapilým osobám, což uprostřed sídliště není žádoucí.“

A jak by měl vypadat park po rekonstrukci? Cestičky a chodníky budou upraveny tak, aby nenarušovaly zeleň a nedělily ji na několik malých částí. V prostoru u stávající cukrárny bude vybudováno nové dětské hřiště. Místo nefunkční fontánky, jejíž rekonstrukce i provoz by byla velice nákladná, je zde plánována odpočinková zóna s okrasnými záhony a lavičkami.

Pokud se podaří akci v příštím roce realizovat, ať z městského rozpočtu nebo díky dotaci, můžeme se těšit na další krásné a moderní místo k odpočinku v našem městě.

AUTOR: Radka Holeštová

Invalid Displayed Gallery

Autor:admin