Sedm statečných Kralupanek posunulo družstvo žen do první osmičky v tabulce

KRALUPY n. Vlt. – Kralupské basketbalistky odehrály o posledním listopadovém víkendu dva těžké zápasy v Brně, a to v oslabené sestavě.

V sobotu se utkaly s prvním celkem tabulky s BK SŠMH Brnem. Celý zápas byl vyrovnaný, šest minut před koncem zápasu kralupské hráčky vedly i o devět bodů, ale nakonec neměly dostatek sil zápas dotáhnout do vítězného konce a prohrály o čtyři body 77:73, ale i přesto uhrály s tak těžkým soupeřem krásný výsledek. Nejlepšími střelkyněmi byly Jana Čermáková 34, Krásová 14 a Procházková 12.

V neděli sehrály zápas s Valosunem KP Brno B, čtvrtým celkem tabulky. V tomto zápase měl premiéru na trenérském postu trenér družstva prof. MUDr. Lukáš Rob CSc. a hned  byla úspěšná. Děvčata od samého začátku měla převahu a zápas vyhrála nakonec o 27 bodů 48:75. Nejlepší střelkyně: opět kapitánka Jana Čermáková 32, Krásová 18 a Ernatová 12. Družstvo BK Kralupy Junior se po tomto víkendu posunulo na osmou příčku tabulky a udrží-li se v první osmičce, bude opět bojovat v play off.

Oba dva zápasy Kralupanky odehrály v sedmi hráčkách a z toho Dolistová s Robovou dobíraly antibiotika, a proto si všech sedm děvčat zaslouží velkou pochvalu.

Další mistrovská utkání odehrají děvčata 13. 12. doma s Jabloncem od 19 hodin a 14. 12. venku opět s Jabloncem.

 AUTOR: Renáta Procházková, BK Kralupy Junior

Autor:admin