Fotky se Santa Clausem potěšily

KRALUPY n. Vlt. – V pondělí 8. prosince o pozdním odpoledni přijel do Kralup jeden ze dvou Coca Cola kamionů s posádkou hned třinácti skřítků a pomocného personálu, jež aktuálně projíždějí křížem krážem celou Českou republiku.

Předchozí zastávka vánočního kamionu byla v Lounech, z Kralup kamion po skončení programu zamířil do Roudnice nad Labem.

Červený tahač s návěsem v Kralupech zaparkoval hned vedle nového kralupského městského úřadu, téměř naproti kostelu.

Santovu předvánoční show uváděl zkušený moderátor a též brněnský herec i dabér Bob Klacl, který se Santou jezdí již dvanáctým rokem, což bylo na jeho bravurních průpovídkách k publiku patřičně znát.

K červenému kamionu se dostavilo kolem dvou stovek převážně kralupských dětí se svými rodiči. Děti se mohly se Santou v obrovském červeném křesle nechat postupně vyfotit, a pak se jich vždy ujal konferenciér Klacl, který z nich loudil vánoční básničky nebo písničky, po těch starších i školní vědomosti o Americe.

Během pořadu byly v prodeji malé červené sobí parohy, Santova červená čepice, červený pekáč na ježdění po sněhu i malý plastový model Santova kamionu. Peníze z nemalého výtěžku charitativního prodeje prý poputují kralupské Farní charitě na provoz jejího minického Domu na půli cesty.

Oba Santovy kamiony až do Vánoc navštíví celkem 44 větších českých měst, Kralupy nad Vltavou byly jedním z nich.

AUTOR: Martin Tlustý

FOTO: Martin Tlustý

Autor:admin