Sídliště V Zátiší má netradiční volnočasové prvky

V minulém čísle Zpravodaje jsme vás informovali o dokončení projektu „Regenerace sídliště V Zátiší“, jehož cílem byla obnova zejména hlavní pěší trasy a rekonstrukce kontejnerových stání. Během měsíce prosince však ještě došlo ke komplexní kultivaci celého bloku a instalaci prvků, které jsou určeny zejména pro volnočasové aktivity.

„Na sídlišti je již nyní k dispozici hřiště na pétanque a pingpongové stoly. Dodatečně budou přidány i šachové stolky, neboť ty původní jsme museli reklamovat. V rámci realizace rovněž došlo k osazení nových laviček, klasických košů a košů na psí exkrementy. Určitou zajímavost představuje psí pisoár, který jsme dodatečně označili cedulkou, neboť většina obyvatel nevěděla, k čemu daný prostor slouží,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku. „V rámci revitalizace jsme se zabývali také výsadbou nové zeleně a prořezem zeleně stávající.

Nicméně k úplnému dokončení této části dojde až v průběhu dubna, protože v zimních měsících není přilehlý terén v ideálním stavu. Rekultivací projdou zejména zelené plochy kolem hřišť a veškeré postranní části,“ uzavřela Marcela Horčičková. Kompletní „Regenerace panelového sídliště V Zátiší“ byla hrazena z rozpočtu města v nákladu 6.300.000 Kč.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ