Velký obrat režíroval Vymětalík

KRALUPY n. Vlt. – Ve futsalu se nehodnotí umělecký dojem, ale počítají se branky, a tak ve 22. minutě hosté zvýšili už na 4:1, ze své maximálně šesté příležitosti. AFC měl šancí nepočítaně, ale koncovka vázla a navíc příbramský brankář v první půli HFK podržel. Naštěstí už po půl minutě snížil L. Koláček a potom si vzal slovo vynikající Vymětalík. Dvěma brankami nejprve srovnal stav a poté na přelomu 34. minuty dalšími třemi góly během 65 vteřin zajistil domácím zasloužené body.

AFC Kralupy x HFK Příbram 7:5 (1:2)

V 10. kole KP ve futsalu přivítal AFC na domácí palubovce poslední tým tabulky, HFK Příbram. Kralupy se sešly i přes absenci několika hráčů ve slušné sestavě, doplněné o novou posilu, 21letého Michala Šarocha.

První možnosti zápasu měl AFC, ale střelu T. Koláčka zachytil brankář hostí u bližší tyče, Márův nájezd pádem pod nohy a střelu Máry zastavila vnější tyč. V 6. minutě sehráli hosté jednoduchý signál po RK a rána z pravé strany vymetla levou šibenici. Za minutu zakončil Vymětalík na dlouhou nohu skluzem, ale gólman HFK se štěstím vyrazil střelu na RK. V 8. minutě trefila Příbram dorážkou tyč, střelu L. Koláčka vyrazil brankář HFK hrudníkem a Vymětalíkova přízemní rána trefila jeho stojnou nohu. Ve 13. minutě nastřelil opět Vymětalík nechytatelnou střelou levačkou téměř spojnici břevna a tyče a proti L. Koláčkovi v brankovišti zakročil příbramský fantom skluzem. Ve 14. minutě napřáhl kapitán AFC T. Koláček kousek za půlící čarou a překvapivou přízemní ranou na bližší tyč srovnal. Obdobná střela Karase s podivným zásahem gólmana o dvě minuty později trefila levou tyčku. Minutu před půlí zahrozili hosté, ale útočník po nástřelu na zadní tyč z půlmetrové vzdálenosti vysoko překopl. Bohužel pro domácí 14 vteřin před půlí HFK vystihl Vymětalíkův pokus o přihrávku za sebe a z brejku střelou pod padajícím Heimrathem znovu získal vedení.

Do druhého dějství vstoupili domácí tragicky. Dvakrát během úvodních 71 vteřin pustili po propadu v útočné fázi Příbram do brejku a hosté obě šance s pomocí výrazné teče obránce a posléze zadní tyče využili.

Po 29 vteřinách se obtočil Vymětalík zleva kolem obránce a našel L. Koláčka půl metru před brankou – 2:4. Za minutu trefil opět Vymětalík krásně zadní vingl, kdy střela zapadla těsně za čáru, snížil tak na rozdíl jediné branky a ve 25. minutě bylo srovnáno, když kralupská hvězda obrala obránce o míč, a poté dorazila do odkryté klece Šarochovu střelu. Během necelých pěti minut tak padlo více branek než v celém prvním poločase. Ve 26. minutě našel Vymětalík nástřelem na zadní tyč L. Koláčka, ale ten místo sítě provětral míčem vlastní nos a také Márova dorážka od zadní tyče cestu do černého nenašla. Ojedinělou příležitost HFK zlikvidoval v pádu Heimrath. Ve 30. minutě napálil Vymětalík další tyčku, ale ve 34. minutě se prosadil potřetí. Hosté mu poslali rozehrávku z autu přímo na nohu a jeho střela bodlem propadla přes ruku a zásah gólmana do sítě. Předseda AFC P. Listík situaci okomentoval slovy: “Ještě, že si na tu chybu vybrali zrovna Láďu”. V další minutě si narazil míč o L. Koláčka a zvýšil už na 6:4. Po patnácti vteřinách a hezkém Koláčkově pasu vsítil v utkání popáté.

Hosté ještě snížili (opět šťastně) z TK ve 35. minutě, kdy míč po zákroku Heimratha vrátil do vlastní brány obránce stojící ve zdi, ale to byla poslední změna stavu. Jedovatá rána Příbrami skončila vedle levé tyče a Polák s Vymětalíkem nepřelstili strážce příbramské svatyně.

Příbram dostatečně předvedla, proč je v tabulce poslední a zdá se být hlavním kandidátem sestupu. Slabší tým letos v Kralupech nehrál, ale kvůli nízké domácí produktivitě se vítězství rodilo za zbytečně dramatických okolností. Sestava, branky a asistence AFC: Heimrath – Mára (0+1), Všolák (0+1), Karas, Běhounek – Vymětalík (5+1), L. Koláček (1+2), T. Koláček (1+0), Šaroch (0+1), od 35. Polák

 AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin