Aero Vodochody je druhým nejrychleji rostoucím exportérem

VODOCHODY – AERO Vodochody AEROSPACE a.s. získalo v žebříčku Exportér roku 2014 druhé místo v kategorii nárůstu exportu za roky 2012-2013. Aero tak využívá dlouhodobě rostoucího trendu celého průmyslu. Již v průběhu roku 2014 Aero získalo vynikající 9. pozici v nárůstu tržeb napříč leteckými výrobci na celém světě.

Význam a postavení Aera tak dokazují i výsledky na domácí scéně. Za příznivý vývoj exportu v letech 2012 a 2013 se zasloužily především programy S-76, kde Aero vyrábí takřka celý vrtulník a UH-60M Black Hawk, v jehož rámci Aero vyrábí kokpit pro tento proslulý typ vojenského vrtulníku. Nárůst exportu činil neuvěřitelných takřka 50 % a to z 2,2 mld. Kč na 3,3 mld. Kč.

Exportér roku cena 2 místo Aero

Úspěch Aera není v leteckém průmyslu ojedinělý, což dokládá první místo v nárůstu exportu, na němž se umístil jiný český letecký výrobce, firma Aircraft Industries, vyrábějící osvědčené dopravní letouny L-410. Obě ocenění dokazují, že český letecký průmysl je perspektivní odvětví na vzestupu.

Exportér roku certifikát 2 místo Aero

V letech 2015 a 2016 čekají Aero důležité milníky, které zabezpečí další růst tržeb. V letošním roce poprvé vzlétne letoun L-39 s novým, moderním motorem od firmy Williams, čímž se završí první fáze vývoje nové generace tohoto legendárního cvičného letounu, nazvaná L-39NG. Aero také úspěšně pokračuje v programu generálních oprav a podpory letounů L-39, L-59 a L-159 sloužících v letectvu ČR a u řady zahraničních zákazníků. Zároveň bude probíhat náběh sériové výroby programů Bombardier CSeries, pro nějž Aero vyrábí pevnou část náběžné hrany křídla a také výroby trupové sekce 14A pro letouny Airbus A321. Díky svým schopnostem, respektované pozici na světovém civilním a vojenském leteckém trhu a invenci v leteckém odvětví si Aero udrží pozitivní růst i nadále.

AUTOR: Tomáš Cícha, Marketing & PR Specialist,

AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Autor:admin