Léto bylo plné oprav a rekonstrukcí

V minulém čísle Zpravodaje jsme vás informovali o výčtu investičních akcí, které město zahájilo na samém počátku léta, přičemž právě tento článek lze brát jako takové ohlédnutí za vybranými akcemi.

Chodník v ulici 28. října před dokončením

Mezi ty vůbec nejdůležitější opravy patří výstavba chodníku v ulici 28. října, což potvrzují také slova Marcely Horčičkové, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku: „Chodník v ulici 28. října jsme začali budovat 13. srpna. Vybraná firma má na realizaci akce šest týdnů a my pochopitelně věříme v to, že se vše stihne včas. Je to pro nás v současné chvíli prioritní stavba, jejíž průběh monitorujeme opravdu každý den.“ Akci provádí mělnická STAVEBNÍ FIRMA NEUMANN s.r.o., a to za celkovou cenu 1 264 124,28 Kč s DPH.

Úplně nové parkoviště i chodník

Podle plánu probíhá a úspěšně pokračuje výstavba parkoviště v ulici Dobrovského, kde vznikne přibližně sedmdesát parkovacích míst. „Parkoviště by mělo sloužit primárně pro obyvatele sídliště Hůrka, kde je parkování v současné době značně problematické,“ uvedl místostarosta Marek Czechmann v jedné z televizních reportáží. Finálního dokončení se však v měsíci říjnu dočká také stavba 800 metrů dlouhého chodníku v Hybešově ulici v Minicích, který plynule naváže na chodník v České ulici. Povede tedy až k zadnímu vjezdu do areálu společnosti Balak, a.s. Výstavba chodníků v ulicích 28. října, Hybešova a Dobrovského je spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury.

Rušno bylo o prázdninách také ve školách

Přes prázdniny však bylo třeba dokončit i několik investičních akcí ve školách, přičemž tou vůbec nejvýraznější se stala realizace nové střechy na ZŠ 28. října: „Zde probíhalo všechno bez problémů, kompletně hotová střecha nám byla předána ještě s předstihem. Na ZŠ Václava Havla jsme stihli vybudovat nová sociální zařízení, a to včetně stavebních úprav v přístupové hale. V areálu ZŠ Generála Klapálka pak také probíhá výstavba sportovního hřiště, které nám bude předáno na konci října,“ připomíná Marcela Horčičková.

Rekonstrukce Gagarinovy ulice byla prodloužena o dvacet dnů

V srpnu měla být rovněž započata rozsáhlá rekonstrukce Gagarinovy ulice v Lobečku, ovšem všechny plány nakonec zhatila dlouhotrvající výstavba horkovodu. Marcela Horčičková připouští, že s tak velkou časovou prodlevou město nepočítalo: „Výstavbu horkovodu provádí firma Synthos, a.s., která dostala na tuto akci dotaci. Abychom však mohli začít s rekonstrukcí ulice, museli jsme počkat na předání stavby. Nyní už projektu nic nebrání. Předpokládáme, že do konce listopadu by měly být všechny práce hotové.“ Předmětem opravy Gagarinovy ulice je zejména výstavba nových parkovacích stání, nový asfaltový povrch komunikace, kompletní vybudování nových chodníků a nové veřejné osvětlení.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ