Ivana Pacholíková, kralupská radní: Podařilo se toho hodně, ale stále jsou oblasti, které nás, Kralupany, trápí

Představujeme nové členy Rady města Kralupy nad Vltavou (Mgr. Ivana Pacholíková)

Kde v současné době pracujete?

Studovala jsem na Dvořákově gymnáziu a poté na VŠCHT Praha obor Měřící a automatizační technika. Při studiu jsem ještě absolvovala postgraduál na Pedagogické fakultě UK obor učitelství odborných předmětů. Když jsem dokončila vysokou školu, nastoupila jsem na chemickou průmyslovku u nás v Kralupech na rok jako učitelka chemie. Po mateřské dovolené, kdy se mi po těsně sobě narodily dvě dcery, jsem dostala nabídku učit matematiku a informatiku na základní škole J. A. Komenského. Jako zástupkyně ředitelky jsem zde již více než 20 let.

Jak byste definovala svůj vztah ke Kralupům?

Od narození žiju v Kralupech. Prožila jsem tady dětství, svoje první lásky, našla si tady partnera, bydlení a vychovala dvě dcery. Celý život i v Kralupech pracuji a také jsem za Kralupy hrála basketbal. Mám tady také maminku, která je mojí celoživotní oporou. Už více než 20 let bydlím s manželem v domku u kralupského koupaliště. Hned za domem máme pole, přes které se dostanu do nově vybudovaného parku a krásnou procházkou po pobřeží Vltavy až do Veltrus a dále. Přírodu v okolí mého bydliště si užívám každý den při procházkách s naším pejskem. Město Kralupy mi přijde jako ideální místo na bydlení. Díky tomu, že je situované jen kousek od Prahy, mohu si užívat vše, co hlavní město nabízí kdykoliv se mi zachce, ale zároveň se vždycky moc ráda na konci dne vrátím zpátky do mého klidu. Stejně tak po každé krásné dovolené. Určitě bych neměnila.

Jaké máte cíle v komunální politice?

Do komunální politiky jsem se poprvé dostala již v roce 2014 jako zastupitelka a členka finančního výboru. Ve výboru jsem se snažila zjednat nápravu v těch věcech, které mne často nejen jako zástupkyni ředitelky školy vadily. V loňských komunálních volbách, kdy jsem opět kandidovala za Hnutí starostů a nezávislých a které jsme zase vyhráli, jsem dostala důvěru a stala se radní v kralupském zastupitelstvu. Práce pro město má pro mě smysl, baví mne a vždy mě potěší, když se podaří prosadit něco, co vyvolá u občanů kladnou reakci – přeměna centra, rekonstrukce komunikací, péče o zeleň a parky, budování dětských hřišť, rekonstrukce škol a školek. K těm posledním aktivitám mám jako učitelka obzvlášť blízko. Podařilo se toho hodně, ale stále jsou oblasti, které nás, Kralupany, trápí – obchvat města, který se řeší už léta, dokončení náměstí s přestavbou pivovaru pro zázemí ZUŠ, DDM, knihovny a městského muzea, zvětšování parkovacích míst na sídlištích a také v blízkosti nádraží. Máme v Kralupech skvěle zajištěnou péči o soběstačné seniory v Domě s pečovatelskou službou, chybí tu ale dům se stálou zdravotní péčí a denním stacionářem, který by pomohl seniorům i jejich rodinám. Na prosazování této iniciativy i všech ostatních bych se chtěla dále jako radní podílet.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěU

Autor:KZ