V Kralupech zadrženi dva cizinci s neoprávněným pobytem

KRALUPY n. Vlt. – Jednadvacátého ledna letošního roku se od odpoledních do večerních hodin v Kralupech nad Vltavou uskutečnilo bezpečnostní opatření zaměřené na pátrání po osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti, bezpečnost silničního provozu a v neposlední řadě na držení a distribuci omamných látek.

Akce se zúčastnilo zhruba čtyřicet policistů z pořádkové, cizinecké, kriminální policie a čtveřice služebních psovodů, dva z nich se speciálně vycvičenými psi na detekci drog. Hlídky zkontrolovaly celkem 210 osob a 74 motorových vozidel, odhalily dva cizince, kteří pobývají neoprávněně na území ČR. Jeden z nich je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dále skončili v rukou policistů dva držitelé omamných a psychotropních látek. Tyto případy budou postoupeny jako přestupky správnímu orgánu k projednání.

V dopravě zjistili policisté jednatřicet přestupků, za které uložili blokové pokuty v celkové výši 8.900,- Kč. Jeden řidič usedl za volant poté, co požil alkoholické nápoje a vzhledem k tomu, že naměřená hodnota přesáhla jedno promile, skončí celá věc záznamem o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

AUTOR: nprap. Václav Tichý, Policie ČR, Krajské ředitelství policie Středočeského kraje, Preventivně informační skupina Mělník

Autor:admin