Malé ohlédnutí za 12. ročníkem Lednového undergroundu

KRALUPY n. Vlt. – Dvanáctý ročník benefičního hudebního festivalu Lednový underground – hudba napříč žánry je nyní už vzpomínkou. A věříme, že pro diváky i účinkující vzpomínkou stejně milou jako pro nás, jeho pořadatele. Na dvou pódiích kulturního domu Vltava zazněly v sobotu 24. ledna melodie známé, méně známé i zcela nové v podání čtrnácti účinkujících. 

Možnost vidět a hlavně slyšet naživo hlasový a hudební um předních jmen české hudební scény včetně vynikající zpěvačky Lenky Dusilové, multikulturní kapely United Flavour, světově proslulé Marty Töpferové a jejího venezuelského doprovodu, legendární skupiny Vltava, či v Kralupech již zdomácnělé sestavy eggnoise si nenechalo ujít několik stovek diváků.

Letošní program opět nabídnul hudební vyžití pro všechny generace, včetně malých diváků, které na parketu roztančily veselé písničky Amálky K. Třebické či hravé texty pražské skupiny Hm… Stejně jako v minulých letech tak festival kromě přehlídky skvělých hudebních počinů z žánrů sahajících od rocku přes big beat až po latino a reggae poskytl také příležitost pro příjemná setkání současných i bývalých obyvatel města a jeho okolí.

Jsme moc rádi, že festival letos kromě hojného počtu diváků podpořily také instituce a firmy (nejenom) z Kralup. Jménem Společnosti pro rozvoj Dvořákova gymnázia, o.p.s, hlavního organizátora této již tradiční kralupské kulturní události, bychom proto za přízeň chtěli poděkovat především MěÚ Kralupy nad Vltavou, Kulturnímu domu Vltava a všem partnerům, bez jejichž pomoci a spolupráce by nebylo možné v tradici zimního festivalu pokračovat. Podpory si vážíme o to více, že veškerý výtěžek festivalu vždy směřuje na rozvoj talentu studentů místního Dvořákova gymnázia a Střední odborné školy ekonomické.

Fotografie zachycující atmosféru dvanáctého ročníku Lednového undergroundu, partnery, historii a další informace o festivalu najdete na webové stránce www.lukralupy.cz nebo na Facebooku.

AUTOR: Soňa Čermáková, produkční LU

lu17

Energická hudba United Flavour zaplnila sál.

Vltava 01

Kultovní Vltava rozezpívala publikum.

Eggnoise David Vana

Ani letos nechyběl „talisman“ festivalu, skupina eggnoise.

Lenka Dusilová zaujala svým sólovým vystoupením.

lu2

Originální kapela Hm… roztančila i děti.

lu1

Marta Töpferová si do Kralup přivezla zcela nový repertoár venezuelských písní.

FOTO: David Váňa

Autor:admin