Most u Chvatěrub je v rekonstrukci

Od čtvrtka 22. 10. 2015 je kvůli kompletní rekonstrukci mostu nad železniční tratí uzavřena silnice mezi obcí Chvatěruby a městem Kralupy nad Vltavou. Objízdná trasa, i pro autobusy, vede kolem areálu chemických výrob ulicí Veltruská a Teplická. Z tohoto důvodu jsou dočasně zrušeny zastávky MHD V Pískovně a U Kovošrotu. Výlukové jízdní řády pro linky 370 a 413 najdete na www.mestokralupy.cz.

Místostarosta Kralup pan Libor Lesák k této rekonstrukci dodává: „Investorem akce je Středočeský kraj. Komunikace patří do vlastnictví Středočeského kraje a jejím správcem je Krajská správa a údržba komunikací. Tato silnice NENÍ v katastru města Kralupy nad Vltavou. Rekonstrukci provádí společnost HIRST CZ – Inženýrské stavby spol. s r. o. se sídlem v Brně. Na jednání dne 15. 10. dodavatel zdůvodnil dlouhý termín zhotovení tím, že rekonstrukce bude spočívat v odstranění celé vrchní konstrukce
vozovky a nosných prvků komunikace. Bourání nosných prvků bude provedeno po dohodě s ČD, jelikož musí dojít k výluce na trati a ta musí být nahrazena náhradní autobusovou dopravou. Dodavatel se bude snažit stavbu dokončit do konce roku 2015, ale vše záleží na počasí.

Pokud budou příznivé podmínky, bude možno položit finální vrstvy asfaltu v prosinci 2015, pokud ne, a bourací práce budou pokračovat ještě v roce 2016, k dokončení dojde v období 4 – 6/2016.“ Upozorňujeme motoristy, že průjezd obcí Chvatěruby bude zakázán!

Radka Holeštová

Autor:KZ