Zvídavost se mládencům nevyplatila

KRALUPY n. Vlt. – Neznámý pachatel na začátku ledna letošního roku ve dvou případech poškodil výdejní okénko ALZA boxu, určeného pro distribuci zboží, které se nachází v Kralupech nad Vltavou, ulice Mostní. 

Následně vzniklým otvorem vhodil do zařízení nezjištěný předmět, který uvnitř vybuchl. Přitom došlo k poškození elektronického vybavení. Pachatel si z místa nic neodnesl, ve druhém případě byl dokonce ALZA box úplně prázdný.

Kralupským policistům se podařilo v rámci vyšetřování zjistit indicie, které je nakonec dovedly až k dvojici mladíků z Mělnicka, ve věku dvacet a třiadvacet let. Při výslechu se mládenci k oběma případům doznali a uvedli, že do zařízení vhodili pyrotechniku. Svým jednáním nechtěli získat žádný finanční prospěch, jejich cílem bylo pouze vyzkoušet, co pyrotechnika se zařízením udělá. Poškozené společnosti způsobili svými podivnými pokusy škodu, která byla předběžně odhadnuta na částku 200 000,- Kč.

Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání mládenců pro trestný čin poškození cizí věci, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

AUTOR: nprap. Václav Tichý, tiskový mluvčí PČR Mělník

Autor:admin