Změny parkování

Město spustilo provoz parkovacího domu

V pondělí 14. února 2022 byl otevřen parkovací dům ve zkušebním provozu. Občané mohli využít parkovacích prostor již od brzkých ranních hodin. V objektu se nachází 350 parkovacích míst hlídaných kamerami, rovněž více než 100 uzamykatelných míst pro kola. „Po skončení a vyhodnocení zkušebního provozu bude areál oficiálně slavnostně otevřen,“ poznamenal Libor Lesák, místostarosta Kralup. Dále ke stavu parkovacího domu doplnil: „Nabíječky na elektromobily zatím nejsou funkční, čeká se na zapojení trafostanice od ČEZu, mělo by to být hotové do konce měsíce.“ Okolí parkovacího domu prošlo rovněž četnými změnami, je zde nová zeleň a vsakovací nádrže na vodu.

Vjezd do parkovacího domu se nachází v ulici Havlíčkova. Poplatek za parkování uhradí zákazník na automatické pokladně při výjezdu. Běžná cena parkovného je 15 Kč za 24 hodin (režim P + R, podmínka každodenního vyparkování), lze platit hotově i platební kartou. Více informací, včetně kompletního parkovacího řádu, najdete na webu: www.mestokralupy.cz

Parkovací karty

Od 14. 2. byl rovněž spuštěn prodej parkovacích karet pro parkovací dům, jsou k dostání v pokladně a infocentru MěÚ Kralupy n. Vlt. (přízemí).

Zájemci mohou vybírat ze tří variant:
Měsíční parkovací karta – pořizovací cena: 300 Kč (20x vjezd)
Čtvrtletní parkovací karta – pořizovací cena: 765 Kč (60x vjezd, 15 % sleva)
Půlroční parkovací karta – pořizovací cena: 1 530 Kč (120x vjezd, 15 % sleva)
Záloha na každou zakoupenou kartu činí 500 Kč.

Konec možnosti parkování na soukromém pozemku

Od pondělí 14. února 2022 došlo také k prvním změnám v režimu parkování v centru města.
Na doposud volné ploše mezi nádražím a kostelem, která je soukromým pozemkem, již nebude možné parkovat. Děkujeme za pochopení a věříme, že potřebný komfort vám pro tyto účely zajistí nový parkovací dům, případně ostatní parkovací místa (Palackého náměstí, Vaníčkova ulice).

Změny cen parkování od 1. 3. 2022

S účinností od 1. 3. 2022 dochází ke změnám cen placeného stání na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kralupy nad Vltavou, jedná se o lokality s parkovacími automaty (Vaníčkova ul., Žižkova ul., Jiráskova ul., Palackého ul., Palackého nám., parkoviště u pošty). Parkovacího domu se tento tarif netýká.

Parkovací automaty budou přenastaveny následovně:
– první hodina – 10 Kč;
– každá další započatá hodina – 30 Kč.

Tyto nové ceníky budou součástí informačních tabulek na parkomatech.

Autor:KZ