Setkání pěstounů v kralupském AZ Centru

KRALUPY n. Vlt. – V sobotu 28. března 2015 probíhalo v prostorách AZ Centra už druhé setkání s pěstouny. Na vzdělávacím semináři bylo tentokrát probíráno téma týkající se náhradní rodinné péče a nároků pěstounů. Pozvání přijal Ing. Ivo Kraus DiS., ředitel Náhradní rodinné péče o. p. s., který pěstounům vysvětlil, jaké mají nároky, práva a povinnosti.

Poslední březnovou sobotu se hovořilo nejen o finančních nárocích, ale také o respitní péči a dalších výhodách, které pěstounům plynou ze zákona a z dohod o výkonu pěstounské péče.

V průběhu semináře vyplynulo na povrch, že pěstouni doposud zdaleka nebyli informováni o všech svých právech plynoucích z péče o osvojené děti. „Přišli jsme na to, že pěstouni vědí, jaké mají finanční nároky, ale nevědí, že mají právo na příspěvek popř. úhradu školky, že mají nárok na hlídání pěstouňat v případě, že potřebují vyřizovat své náležitosti na úřadě v případě nemoci apod.,“ vysvětluje Ivo Kraus, který obohacoval seminář o příklady z praxe a zapojil tak všechny přítomné do živé debaty.

Vzdělávací semináře zodpovídají pěstounům všechny doposud nevyjasněné otázky a překládají složitě formulované zákony do jednoduchých a jasných vět.

Další setkání pěstounů proběhne dne 30. 5. 2015. Třetí vzdělávací seminář povede Mgr. Jana Frichmannová, která bude s pěstouny hovořit na téma Odměna a tresty ve výchově dětí a chvála a nechválení.

AZ Centrum umožňuje v rámci semináře hlídání dětí a během dne nechybí ani občerstvení pro všechny účastníky.

V případě Vašeho zájmu o účast na dalším vzdělávacím semináři se můžete přihlásit na čísle 775 123 428 nebo na emailové adrese: pestouni.kralupy@centrum.cz.

 AUTOR: Karmela Beránková, PR Manager, Centrum D8 o. p. s.

Autor:admin