Kralupská Kráska okouzlila porotu v Mostě

Divadelní soubor Scéna Kralupy roztápí pod kotlem. Sotva měsíc po premiéře černé komedie Kráska z Leenane od irského dramatika Martina McDonagha hostoval s touto komorní inscenací na konci března v pražském Činoherním klubu. A v dubnu si kralupští divadelníci vysloužili cenu poroty na Přemostění, což je krajská přehlídka amatérského a hudebního divadla v Mostě.
V krajské konkurenci se neztratili: Odborná porota je nominovala na celostátní přehlídku amatérského činoherního divadla ve Volyni.

Velkou předností divadelních přehlídek je hodnocení poroty, ve které zasedají profesionální divadelníci. „O našem představení mluvili moc hezky. Nic nám nevytkli, naopak ocenili herecké výkony. Všichni jsme dostali ocenění za herectví,“ říká režisérka a zároveň jedna z hereček podařené inscenace Jiřina Lhotská.
Jestli se kralupská Kráska zalíbí v létě i na přehlídce ve Volyni, mohla by si Scéna Kralupy zahrát znovu na Jiráskově Hronově. Pokud ji tamní porota vybere. „To je samozřejmě meta každého amatéra, zahrát si na Hronově, ale jde o to, jaká představení se ve Volyni sejdou. Jestli budou lepší než my, tak se nedá nic dělat. Ale do Volyně se i tak moc těšíme,“ říká Jiřina Lhotská.

Magdalena Čechlovská


Matka a dcera. Kdo se tu o koho stará? A změní to muž v pozadí? V černé komedii hrají Jiřina Lhotská (vlevo), Helena Plicková, Martin Kuncl. Mimo záběr Tomáš Přerosta.
Foto: Kryštof Kuptík

Autor:KZ