Změny v dopravní obslužnosti na Kralupsku

Od 1. 7. 2023

Kralupy nad Vltavou získají o víkendových nocích spojení z Prahy, které bude realizováno prodloužením současného spoje noční autobusové linky 954, jenž je nyní ukončen v obci Holubice. Kralupy nad Vltavou dosud jako jedno z mála měst poblíž Prahy nočním spojením nedisponovaly, resp. poslední spojení se nabízí na vlakové lince S4 s odjezdem v 0:30 z hlavního nádraží.

Nově bude možné vždy o nocích z pátku na sobotu a ze soboty na neděli využít spoj linky 954 s odjezdem v 1:43, který vyčkává až 15 min. na noční tramvaj linky 91 z centra s příjezdem v 1:38. Pro obsluhu Lobečku pojede noční spoj ze zastávky Kralupy n. Vlt., Poliklinika, ul. Mostní do zastávky Kralupy n. Vlt., Kulturní dům, kde bude ukončen s příjezdem ve 2:36.

První noční spoj do Kralup nad Vltavou vyjede ze soboty 1. 7. 2023 na neděli 2. 7. 2023. Kompletní jízdní řád je součástí přílohy.

Od 3. 9. 2023

V návaznosti na požadavky obcí v okolí Kralup nad Vltavou dochází od 3. 9. 2023 k dopravní optimalizaci v oblasti Zákolanska a Otvovicka s přesahem do obcí Tursko, Holubice, Dolany nad Vltavou a města Kralupy nad Vltavou.

– Zavádí se nová midibusová linka 856 v trase Kralupy n. Vlt., Žel. st. – Kralupy n. Vlt., Hybešova – Holubice – Otvovice – Zákolany (vybrané spoje vedeny přes zastávky Kralupy n. Vlt., Hřbitov, Kralupy n. Vlt., V Zátiší, Kralupy n. Vlt., U Jízku).

– Linka 646 bude zkrácena od Roudnice nad Labem o úsek Kralupy n. Vlt., Hřbitov – Holubice, v úseku Kralupy n. Vlt., Žel. st. – v úseku Kralupy n. Vlt., Žel. st. nastane dílčí omezení spojů (částečně nahrazeny spoji linky 856).

– Linka 316 z pražské Bořislavky bude v úseku Holubice – Kralupy n. Vlt., Žel. st. vedena opět všemi spoji jednotnou trasou přes zastávku Kralupy n. Vlt., Gymnázium, nově budou zavedeny v tomto úseku i dva víkendové páry spojů, dále se zřizuje zastávka Dolany n. Vlt., Debrno, rozc.
– Na autobusové lince 457 se ruší školní spoje pro obsluhu zastávky Kralupy n. Vlt., Hybešova, které nahradí nová linka 856.

Dopravním řešením se výrazně zlepší přehlednost v zastávce Kralupy n. Vlt., Hybešova, jež byla zprovozněna na podzim minulého roku. Namísto vybraných spojů linky 316 a spojů linky 457 v obráceném sledu bude zastávka obsluhována jednotně spoji autobusové linky 856, přičemž vybrané spoje pojedou ke gymnáziu či na hřbitov.

Vlastimil Janoušek, vedoucí odd. projektování dopravy BUS, IDSK

Dopravni_optimalizace_Zakolansko_Otvovicko_13_6

Autor:KZ