Kralupská fotbalová mužstva vstoupila do jarní části sezony

Do Kralup se v březnu po zimní přestávce vrátil fotbal. Obě místní družstva, FK Kralupy 1901 a FK Čechie Kralupy nad Vltavou, načerpala přes zimu síly, přivedla nové tváře a udělala i personální změny. Nic jim tak nebránilo v tom, aby znovu vstoupila do boje o ty nejvyšší příčky v tabulce, a možná i o postup do vyšších soutěží.

A-tým FK Kralupy 1901 otevřel jaro bezbrankovou remízou na půdě B-týmu Slaného. Poté však přišly tři výhry v řadě. V úvodním jarním domácím utkání si kralupští poradili s Kosoří v poměru 2:0 a o dvě branky zvítězili svěřenci Tomáše Hunala i o týden později, když si tři body za výhru 3:1 odvezli z Berouna. V závěru března čekal modrobílé možná nejtěžší zápas jara, a to před domácími fanoušky proti lídrovi tabulky z Tuchoměřic. Utkání bylo velice vyrovnané a bylo jasné, že bude rozhodovat jediný gól. Ten se podařilo vstřelit domácím, když pět minut před koncem rozvlnil síť hlavou Vojtěch Pakandl. Fotbalisté „Kaučuku“ se tak díky skvělému vstupu do jara vyhoupli v tabulce na krásnou třetí příčku.

Ještě lépe vstoupili do druhé poloviny probíhajícího ročníku dorostenci FK Kralupy 1901. Ti ze dvou utkání vytěžili maximální počet bodů, a to navíc s úctyhodným skóre 14:2. Debakly 5:0 a 9:2 uštědřili mladíci z Olší Dolnobousovskému SK a Sportingu Mladé Boleslavi. Jedno utkání stihl v březnu odehrát i B-tým „Kaučuku“, který na domácí půdě remizoval s celkem z Postřižína 1:1. O jedinou branku domácích se postaral David Zabilanský.

Ve stejné soutěži s „kaučukářskou“ rezervou hraje také mužstvo z opačného břehu Vltavy – Čechie. Ta si v tabulce vede podstatně lépe než její modrobílý rival, jelikož se momentálně nachází na druhém místě. Tam ji vyhouplo vítězství z konce března, když si červenobílí doma poradili s kvalitním soupeřem z Veltrus výsledkem 3:0. Vítěznou premiéru na lavičce domácího celku si tak odbyl trenér Marek Horák, který v zimě nahradil Pavla Aplta.

Do jarní části sezony vstoupili také čechističtí dorostenci, kteří hrají stejnou soutěž, jako mladé naděje z druhého břehu. Čechii se však úvodní dva zápasy jara vůbec nevydařily. Nejprve červenobílí padli na půdě prvního Mnichovohradišťského SK vysoko 10:2 a poté si doma nedokázali poradit s předposledním celkem tabulky Straky/Struhy, kterému podlehli 1:2.

Matouš Vránek

foto: Natálie Hunalová

Autor:KZ