Rok 2050 aneb Vítejte v absurdistánu!

Rok 2050
aneb Vítejte v absurdistánu!
(antiutopie)

Je pošmourné podzimní ráno. Psa by nevyhnal… Ještě spím? Nebo už bdím? Tichem se nese neznámý hlas...

Z domova…

Indiánům a ašantům odzvonilo, EU zakázala oblíbený dortík se sněhem nazývat pravým jménem! Zástupci těchto menšin mohou konečně klidně spát.

72. pohlaví zaregistrováno! Ach, je skvělé být součástí pokroku! Má to ale i své minus, fronty před sprchami a šatnami ve sportovních zařízeních a hotelech jsou nepříjemné, lidé dlouze přemýšlí, jako kdo se dnes cítí (nebinár, zvíře – a těch je zatraceně moc…)

Boj s obezitou je u cíle! Daň z uhlíkové stopy, která je již 20 let započítávána do ceny potravin udělala ze všech obyvatel ČR Twiggy, sousední Němci se k nám na tento zázrak jezdí dívat. Jsme hrdi na naše prvenství.

Přestaňte prdět! V pokrokových Hošticích nasadily kravám plynoměry a plynojemy, plynoměry naměřily neuvěřitelná čísla, plynojemy zase netěsní, ČR se stále nedaří plnit normy EU, předseda sněmovny dostal v Bruselu opět čočku.

60. dávka vakcíny proti covidu opustila laboratoř, lidé se mohou registrovat k očkování, registrační číslo je opět slosovatelné, tentokrát se hraje o dovolenou za milion!

Aktivisté bijí na poplach! Obliba proteinových potravin z cvrčků a dalších červů či brouků raketově stoupá. Z povrchu zemského zmizel téměř všechen hmyz. Někteří lidé, hlavně ti, co si oblíbili tyčinky Brouček, jsou občas trochu přiotráveni chytinem, jiní, co mají rádi sušenku Červa jsou trošku jako rudí kmérové, a to díky barvivu košenila, které červec nopálový obsahuje.

Do ČR vstupuje další síť cannabis shopů, na ulici už nepotkáte žádného škarohlída, všichni jsou tak nějak krásně vyladěni, ooohm.

Děti začínají mluvit až ve škole! Rodiče vlivem závislosti na elektronice nemluví na své děti, situace komplikuje život ve školkách, učitelky se nemohou s dítky domluvit…

EU vybudovala v údolí Janského potoka 3568. rozhledu, lidé si stěžují, že z ní nic nevidí, puntíčkáři…

Vypadá to, že stavba obchvatu Kralup spěje ke zdárnému dokončení. Ťuk, ťuk, ať to nezakřikneme :).

Problém s parkováním vyřešen, navždy! Zákaz spalovacích motorů udělal své, starší lidé na elekto auta nemají, milení (nebo spíš pomílení?) Jálové zase nechtějí zaneřádit planetu, auto již skoro nikdo nevlastní… Parkovací místa se mění na dětská hřiště.

Boj s dezinformacemi je úspěšně u konce, umělá inteligence pokročila, na webu, v e-mailech, SMS, v TV jsou jen ty „správné“ ověřené informace, jen v těch hospodách je nuda, všichni si myslí to samé (nebo to alespoň věrně předstírají)…

Liberální demokracie uzákonila, že děti nemusí chodit do školy, pokud mají pocit, že už ví dost… Mají na to právo. Děti jásají, rodiče neví, co v nastalé situaci dělat.

Ze světa…

Docházejí nám pouště!: Sahara, Gobi a další jsou plné vrtulí od vysloužilých větrníků. Místy dokonce vyčnívají z písku, velbloudi o ně klopýtají.

Lidé žijí s roboty. Spočítali si, že je toto soužití levnější a nestresující.

Čekám na zazvonění budíku… Nepřichází! To nebyl sen?!

Andrea Jůnová

Autor:KZ