Červnem skončila kralupským fotbalovým týmům pouť letošní sezonou

V červnu se v Kralupech odehrála poslední fotbalová utkání letošní sezony. K vidění byly senzační výhry, překvapivé prohry, zvraty i postup do vyšší soutěže. Co se týkalo koho a na jaké příčky v konečné tabulce jednotlivé týmy nakonec dosáhly?

A-tým FK Kralupy 1901 odehrál v červnu tři poslední zápasy. Na začátku měsíce přivítali modrobílí na domácím hřišti poslední celek tabulky – SK Votice. Kralupští fotbalisté byli od samého začátku lepším týmem a svého soupeře nakonec porazili vysoko 8:0. Třemi góly se blýskl útočník Luboš Krejza. Následující dvě utkání už tak dobře pro „Kaučuk“ neskončila. Na půdě postupujícího Rakovníku podlehli kralupští domácím 3:1 a stejným výsledkem padli modrobílí i v posledním klání sezony, a to na domácí půdě s rezervou Kladna. A-týmu FK Kralupy 1901 tak v konečné tabulce patří 8. místo se ziskem 44 bodů.

Rezerva „Kaučuku“ zakončila letošní ročník stylově. Nejprve si na domácím hřišti poradila se soupeřem z Hostína 4:1 a z posledního zápasu si rovněž odnesla tři body, když zvítězila na půdě Vojkovic 3:0. Povedený závěr sezony tak vyhoupl kralupský B-tým v tabulce na pěkné 5. místo s konečným ziskem 38 bodů.

Pro dorostence FK Kralupy 1901 byl závěr sezony klíčový. Pokud by zvítězili všechny tři zbylé zápasy, s největší pravděpodobností by se radovali z postupu do vyšší soutěže. Zkouška ohněm započala pro mladé kralupské pušky domácím zápasem s Dobrovicí, ve kterém i přes remízový poločasový výsledek nakonec dokázali zvítězit pohodlně 5:1. O týden později zajížděli kralupští na půdu celku SK Labský Kostelec. Domácí i přes nepříliš příznivé postavení v tabulce mladé naděje z Kralup potrápili, i tak ale nakonec dorost z Olší dokázal zvítězit těsným výsledkem 2:1. Poslední krok museli modrobílí udělat před domácími fanoušky přes poslední tým tabulky – Straky/Struhy. Domácí od začátku utkání dominovali a na konci se radovali z výhry 7:0. Po závěrečném hvizdu tak propukly oslavy nejen z vysokého vítězství, ale zejména z postupu do krajského přeboru.

Na opačném břehu Vltavy se FK Čechie Kralupy nad Vltavou rozloučila se sezonou tak, jak procházela téměř celým jarem, a to dominantně. Červenobílí nejprve doma porazili celek z Postřižína 7:0 a o týden později si výsledkem 7:1 poradili s Cítovem. I tyto dva výsledky nakonec pomohly Čechii v tabulce ke skvělému 2. místu.

Čechistické dorostence čekaly v červnu poslední tři zápasy. První dvě utkání s celky z Roztok a Bakova nad Jizerou skončila remízou 1:1. V posledním klání letošního ročníku přivítali červenobílí mladíci na domácí půdě MSK Klecany 1921. Utkání skončilo nepříznivě pro domácí, jelikož soupeř zvítězil 5:2. Pro Čechii to znamenalo konečné postavení v tabulce na 12. místě.

Matouš Vránek

Autor:KZ