Dopravní nehoda v Kralupech – v hlavní roli alkohol

KRALUPY n. Vlt. – V neděli 19. dubna 2015, krátce před půl jednou ráno, došlo v Kralupech nad Vltavou, část Zeměchy, ulice 9. května, k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Opel Meriva, které řídil dvaapadesátiletý cizinec a zaparkovaným automobilem Mazda Demio.

DN KRPY 19.4 (1)

K nehodě došlo tak, že řidič Merivy projížděl uvedenou ulicí směrem k centru obce. Přitom na rovném a přehledném úseku pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozu svým schopnostem, nestačil včas zareagovat na zaparkovaný vůz, který stál při pravé straně v jeho směru jízdy a došlo ke střetu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda na vozidlech byla vyčíslena předběžně na částku zhruba 110.000 Kč.

Na jednání řidiče měl velmi pravděpodobně vliv alkohol. Na místě se podrobil dechové zkoušce, která skončila naměřenou hodnotou 2,60 promile alkoholu v dechu. Policisté dále zjistili, že jeho automobil nemá platnou technickou prohlídku. Její platnost skončila v únoru letošního roku. Cizinec navíc neměl za volantem co dělat. Soud totiž osobě vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do února 2017. Rozhodnutí soudu nabylo právní moci v polovině února 2015.

Opilý šofér byl z místa policisty převezen k lékařskému vyšetření a z nemocnice zamířil do policejní cely. Dnešního dne si převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Nehodu nadále šetří dopravní policisté.

autor: nprap. Václav Tichý

DN KRPY 19.4 (4) DN KRPY 19.4 (3) DN KRPY 19.4 (2) DN KRPY 19.4 (1)

Autor:admin