Basketbal: Postup do žákovské ligy splněn

Kralupy n. Vlt. –  Ve dnech 8. – 10. 5. 2015 se tým starších minižaček BK Kralupy Junior zúčastnil Festivalu ČR, který se letos konal v Chomutově. Hlavním cílem turnaje bylo umístit se do 4. místa, čímž by si naše hráčky zajistily postup do žákovské ligy mladších žákyň pro sezónu 2015/2016.

Tým BK Kralupy Junior v Chomutově na Festivalu ČR, kde děvčata získala 3. místo. Sedící zleva: Gabriela Bžunková, Klára Mexbauerová, Natálie Durdová, Kristýna Helebrantová, Petra Hoffmanová. Stojící vpředu zleva: trenérka Kristýna Janáková, Denisa Nováková, Adéla Vrtátková, Petra Malíková, Nikol Zlámalová, Viola Durdová, Anna Provazníková, Markéta Koutová, trenérka Adéla Janáková. Stojící vzadu zleva: Adéla Kohoutová, Zoe Schusterová a trenér Rostislav Měch.  Foto: Quido Kout

 

Turnaje se zúčastnilo celkem 12 družstev z celé ČR, které do Chomutova přijely se stejným cílem. Do základní skupiny pořadatel kralupským basketbalistkám nalosoval Lokomotivu Karlovy Vary a SŠMH Brno. S prvním jmenovaným jsme odehrály úvodní utkání na turnaji a bylo na děvčatech vidět, že se jedná o první zápas. Nervozita byla více než patrná a zbytečnými chybami se nám nepodařilo soupeřkám odskočit na větší bodový rozdíl. Vítězství ale nakonec dívky udržely.

V druhém utkání už jsme nedovolily žádné drama. Naše hráčky vlétly na soupeřky hned od začátku a brněnským nedovolily v podstatě nic. Výborná obrana, rychlost a kolektivní pojetí zdobilo v tomto utkání náš tým. Odměnou jim bylo vysoké vítězství.

V základní skupině jsme skončily na 1. místě a ve čtvrtfinále na nás čekal další brněnský tým – tentokrát Valosun Brno. Toto utkání by v případě vítězství rozhodlo nejen o postupu do semifinále, ale také již zmíněný postup do žákovské ligy pro další sezónu. Hráčky k utkání přistoupily velmi zodpovědně. Od začátku utkání na hřišti kralovaly a zápas dovedly do vítězného konce.

V semifinále nás potkal soupeř z nedalekého Kladna. Soupeřky moc dobře známe. My jsme si na ně věřily a chtěly jsme si zahrát nedělní finále. Téměř celé utkání naše děvčata udržovala mírný náskok, ovšem od poloviny 3. čtvrtiny se nám přestalo dařit, v zakončení navíc jeden z rozhodčích našemu družstvu také moc nepřál. Děvčatům klesalo sebevědomí, chuť do hry a bojovnost a bohužel jsme ve středočeském derby těsně soupeřkám podlehly.

V neděli jsme se tedy utkaly s pražským týmem BA Sparta o bronzové medaile. Děvčata zapomněla na sobotní semifinálovou prohru a do zápasu vlétla s elánem, radostí a bojovností. Celoplošnou kolektivní obranou získávaly snadno míče a dařilo se již i v zakončení. Na republikovém turnaji, tak naše hráčky BK Kralupy Junior obsadily krásné 3. místo a zajistily si účast v žákovské lize U14 v sezóně 2015/2016. Do all-stars turnaje byla vybrána Petra Malíková a mezi tři nejužitečnější hráčky turnaje se probojovala Kristýna Helebrantová. Pochvalu za dobrou reprezentaci klubu však zaslouží všechny hráčky. Sestava: Nováková Denisa, Vrtátková Adéla, Malíková Petra, Bžunková Gabriela, Durdová Natálie, Kohoutová Adéla, Koutová Markéta, Mexbauerová Klára, Zlámalová Nikol, Schusterová Zoe, Hoffmanová Petra, Provazníková Anna, Helebrantová Kristýna, Durdová Viola. Trenéři Adéla Janáková, Kristýna Janáková a Rostislav Měch děkují hráčkám za výborné výkony a gratulují ke krásnému umístění na turnaji.  

BK Kralupy Junior děkuje za podporu MěÚ Kralupy nad Vltavou a Středočeskému kraji.

autor: Radana Hniličková

 

Výsledky květnového Festivalu ČR:

BK Kralupy Junior (dále jen BKKJ) x Lokomotiva K. Vary 49:39
SŠMH Brno x BKKJ 30:73
BKKJ x Valosun Brno 66:33
BKKJ x Sokol Kladno 37:40
 BA Sparta Praha x BKKJ  32:84

 

Celkové umístění:

  1. USK Praha
  2. Sokol Kladno
  3. BK Kralupy Junior
  4. BA Sparta Praha
  5. SŠMH Brno
  6. Valosun Brno
  7. Levhartice Chomutov
  8. Kara Trutnov
  9. Lokomotiva Karlovy Vary
  10. DBaK Plzeň
  11. BK Klatovy
  12. BK Frýdek Místek

 

All-stars turnaje:

Kateřina Zeithammerová (USK Praha)

Eliška Malíková (Sokol Kladno)

Šárka Perseinová (Sokol Kladno)

Petra Malíková (BK Kralupy Junior)

Jana Hlavová (Levhartice Chomutov)

 

MVP turnaje:

Kateřina Zeithammerová (USK Praha)

Šárka Perseinová (Sokol Kladno)

Kristýna Helebrantová (BK Kralupy Junior)

 

Nejlepší trojkařka:

Nikola Zdeňková (Lokomotiva Karlovy Vary)

Autor:admin