Havaroval opilý

KRALUPY n. Vlt. – V sobotu 16. května došlo v časných ranních hodinách v Kralupech nad Vltavou, ulice V Pískovně, k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem Škoda Fabia, které řídil pětapadesátiletý muž a opláštěním plechové haly.

K nehodě došlo tak, že řidič jel se svým automobilem po uvedené komunikaci ve směru od centra města. Na křižovatce s ulicí U Dýhárny pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost profilu komunikace a svým schopnostem, vyjel vpravo mimo silnici, kde se dostal automobil do smyku. Šofér poté s vozem přejel do levého silničního příkopu. Tam došlo ke střetu mezi přední částí škodovky a oplocením přilehlé firmy. Po proražení plotu se auto zastavilo o plechovou halu.

Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,81 promile alkoholu v dechu. Škoda na vozidle, oplocení a objektu byla předběžně vyčíslena na částku 100.000 Kč.

Případ nadále šetří mělničtí dopravní policisté, kteří v nejbližších dnech sdělí muži podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 TZ Policie ČR, Mělník

DN KRPY 16.5 (2) DN KRPY 16.5 DN KRPY 16.5 (1)

autor: PČR Mělník

Autor:admin