Krátké ohlédnutí za kralupským Majálesem

KRALUPY n. Vlt. – Sobotní kralupský Majáles nakonec nezmokl, průběžně přišly stovky lidí.

Vystoupení kytarových skupin předcházel úvod od mladých kralupských tekno pouštěčů vystupujících pod názvem Masto Crew. Protože však bylo ještě před čtvrtou odpoledne, tak se o něco na způsob tekno tance fakt pokoušel snad jen jediný borec.

maj01

Masto Crew

 

Jako první skutečná kapela vystoupil Exit 18 se zpěvačkou Helenou Kopolovičovou. Kapela od doby, co jsem jí naposledy slyšel, poněkud zrockovatěla, což je jí ovšem ku prospěchu! Mimochodem, v pátek 12. června večer budou v Country baru Liďák  křtít svůj nový klip. Jen ty nové webovky by jim už měly opět fungovat!

maj02

Exit 18

 

Kladensko-pražská kapela Dilated v čele se svojí rusovlasou frontmankou Lucií předvedla, jako už ostatně minulý rok, důkladný český rockový nářez. Povětšinou to byly skladby z jejich CD Druhá tvář. Na zpěvačce bylo fakt dobře znát, že už zpívá od svých pěti let.

maj03

Dilated

 

Následovala další česky zpívající kapela Interpret neznámý z Brandýsa nad Labem, kterou jsem před lety poprvé viděl na veltruském Dvořákově máji. Skupina má mohutnou dechovou sekci a pánové hráli naplno, pro radost a s chutí. Parta kolem kapelníka a frontmana Jakuba Stuchlíka to má do Kralup blízko a určitě zde nebyli naposled!

maj04

IN – David Stuchlík

maj05

Interpret neznámý

 

Hip hopové duo Prago Union se ve svých mluvených textech zabývalo často zásadními problémy naší současné společnosti. Rozhovor s oběma pány pro Kralupské televizní zpravodajství na místě pořídila Karmela Beránková a bude brzy zařazen do vysílání!

Ten úplně největší nával byl již tradičně na Fast Food Orchestra na zvláštní přání kralupských posílený o Dr. Karyho. Fastfůdi tradičně a velmi důkladně rozpohybovali dlouhé stovky svých fanoušků a před pódiem to fakt nádherně žilo. Pánové museli hned tři kousky přidávat!

maj06

Fast Food Orchestra

maj07

Fast Food Orchestra – Jakub Sulženko

maj08

Fast Food Orchestra – Filip Vondráček

 

Finále letos vyšlo na delší čas již zredukovanou sestavu Prague Conspiracy. Jejich nová zpěvačka Aneta Galisová už s kapelou důkladně srostla, předchozí frontmanka, mulatka Marianna, už u publika upadla do zapomnění. Rtuťovitý kapelník a autor všech skladeb i anglických textů Jakub Siňor do svých kytar po půlnoci bušil však tak vehementně, že mu za sebou prasklo hned několik strun na obou kytarách. Tohle se hned tak nevidí!

maj09

Prague Conspiracy – Jakub Siňor

maj10

Prague Conspiracy – Aneta Galisová

maj11

Prague Conspiracy – Jakub Siňor

Za tradičně výbornou organizaci kralupského Majálesu je třeba poděkovat Gábině Junáškové a externí hudební koordinátorce Evě Flídrové a potažmo celému týmu kralupského DDM, letos ještě ve spojení s občerstvovacím týmem CVČ Palouček. Organizátoři v neposlední řadě rovněž děkují Krajskému úřadu Středočeského kraje a MěÚ Kralupy nad Vltavou za finanční příspěvek, jakož i kralupskému oddílu vodních sportů za zapůjčení prostor loděnice.

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin