V Kralupech proběhl úspěšně Champions Camp 2015

Kralupy nad Vltavou – Na začátku letních prázdnin se u nás letos už popáté uskutečnil za podpory města Kralupy nad Vltavou basketbalový Champions Camp. Účastnili se ho hráči a trenéři působící v ČR, na Slovensku, ve Francii, Velké Británii a Spojených státech amerických, a nasměrovali akci k cíli pro rok 2016 – mezinárodnímu setkání basketbalistů z celé Evropy a posunutí kvality o další stupínek výš.

Organizátoři pro účastníky připravili letos několik novinek. První z nich byla Střelecká akademie Michaela Holtona, která se uskutečnila v sobotu 4. července – tedy jeden den před hlavním programem. Její účastníci pod vedením amerického trenéra se zkušenostmi z NBA pilovali správnou techniku střelby – prakticky v hale, i teoreticky u rozboru videa svých výkonů a výkonů nejlepších střelců planety.

V průběhu Champions Campu byli všichni kempeři v kontaktu s Michaelem Holtonem více než tři hodiny denně. Kromě basketbalového programu hráči a hráčky procházeli i pohybově-koordinačními tréninky, atletickými tréninky, Heat Programem, TRX, tréninky Cross Fitu, účastnili se týmových soutěží a diskutovali o konceptu fair play. Na závěr všichni obdrželi Report Kempera se svým hodnocením a doporučeními trenérů na čem pracovat v průběhu sezóny.

Champions Camp Extra následoval bezprostředně po slavnostním zakončení hlavní akce. Jeho hlavním zaměřením byl footwork – neboli práce nohou. Tato součást hry, neprávem často v tréninku opomíjená, je klíčovou složkou repertoáru každého úspěšného hráče a hráčky. Michael Holton osobně věnoval všem kemperům pozornost a předával cenné rady a tipy.

Zpětná vazba od kemperů i jejich rodičů, kterou organizátoři dostali, je velmi pozitivní. Plány pro rok 2016 jsou smělé – velký, mezinárodní, kvalitní basketbalový meeting a nejlepší Champions Camp v historii.

autor: Štěpán Řenč

Invalid Displayed Gallery

foto: Matěj Řenč

 

Autor:admin