V Kralupech proběhlo slavnostní ukončení rekonstrukce Mostní ulice

Kralupy nad Vltavou – Za účasti hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD) a starosty Kralup nad Vltavou Petra Holečka (STAN) byla ve čtvrtek 15. října 2015 slavnostně ukončena dlouho očekávaná rekonstrukce silnice II/101 v Kralupech nad Vltavou, která je průtahem města vedoucím od mostu přes Vltavu ulicí Mostní ke dvěma novým okružním křižovatkám, jež nahradily původní nevyhovující křižovatky v centru.

IMG_8069

Stavební práce byly zahájeny v říjnu roku 2014. „Rozsáhlý projekt řešil nejen přestavbu křižovatek, které usnadní plynulost dopravy, ale jeho součástí bylo též provedení vodorovného a svislého značení a zvýraznění přechodů pro chodce pomocí LED osvětlení,“ uvedl hejtman Petera.

V rámci rekonstrukce byl vybudován i nový podchod vybavený kamerovým systémem a před nemocnicí byla zhotovena lávka pro pěší přes Zákolanský potok.

IMG_8128

„Stavební práce na průtahu městem Kralupy nad Vltavou stály celkem 40,5 milionu korun s DPH. Středočeský kraj uhradil 31,7 milionu korun, z toho 85 % (26,9 milionu) činila dotace Regionálního operačního programu Střední Čechy,“ vyčíslil náklady na stavbu hejtman Petera. Město se na projektu podílelo částkou 8,7 milionu korun.

IMG_8143

Stavba průtahu měla být původně dokončena v květnu 2015. Kvůli nepředvídatelným událostem, jako je například nález plynovodu, jenž se musel přemístit, či havárie vodovodu, však musel být původně plánovaný termín odložen až na říjen.

Tisková zpráva Středočeského kraje z 15. 10. 2015

foto: Středočeský kraj

Autor:admin