Kralupští mladší hokejoví dorostenci zdolali doma Francouze z Ruánu 7:6

Kralupy nad Vltavou – Mladší dorostenci HK Kralupy, kteří od letoška hrají v západní části tuzemské Ligy mladšího dorostu, přivítali na domácím ledě své vrstevníky z francouzského Ruánu. Hosté měli dresy tmavě žluté, kralupští modrobílé.aaa.Rouan01

Na úvod přátelského utkání se soupeři nejdříve vzájemně oťukali. První puk na branku poslali mladí Francouzi, ale gól nepadl. Ve čtvrté minutě naopak otevřeli skóre utkání Kralupští. Na úvodních 1:0 dal Kubíček 23 za asistence Richtra. Následnou chybnou domácí rozehrávku okamžitě využil hostující Kebets 6 a důrazně srovnal na 1:1. Další branky pak padaly až na závěr první třetiny. Skóre na 2:1 upravil Soukup 18, asistoval Kubíček 23 s Richtrem 7. Mladí Francouzi poté vyrovnali na 2:2 Brutinem 17, asistoval Autil 2.

Ve druhé třetině kralupští využili přesilovku a gólem Duchana 5 upravili na 3:2. Pak však dvakrát za sebou skórovali mladí Francouzi. Nejdříve na 3:3 vyrovnal Kebets 6 za asistence Brutina 17. Zakrátko poté využili Francouzi menšího kralupského zaváhání a Bulin 15 po asistenci Prua 5 dostal francouzské hosty do vedení 3:4. Zpřesněná kralupská kombinace pak vedla k vyrovnání na 4:4. Skóroval Richtr 7, asistoval Soukup 18. I hosté se však dopouštěli herních chyb, čehož domácí ihned využili. Nejdříve Kubíček 23 dal na 5:4 za asistence Richtra 7 a velmi těsně před sirénou vsítil další kralupský gól na 6:4 Richtr 7 za asistence Kubíčka 23 a Soukupa 18.

Závěrečná třetina byla velice bojovná. Přesilovku Ruánu využil Autil 2 a snížil vedení kralupských na 6:5. Rozdíl pouhé jedné branky mladé Francouze velmi důrazně motivoval. Na úplný závěr zápasu odvolali Francouzi brankáře a pouhých 31 sekund před sirénou vyrovnali na 6:6. Autorem závěrečného úspěchu hostů byl opět Brutin 17.

Následovalo pětiminutové prodloužení, v tomto však žádný gól nepadl. Došlo tedy na divácky atraktivní nájezdy. Ty domácí vyhráli 1:0, čímž upravili závěrečné skóre na 7:6 pro Kralupy. Místní fandové odcházeli domů nadšeni, mladí Francouzi z Ruánu totiž hrají doma na čele francouzské dorostenecké ligy. Zkrácenou reportáž ze zápasu přinese rovněž nejbližší Kralupské televizní zpravodajství.

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin