Ve Velvarech bude otevřeno nové Muzeum technických hraček

Velvary – Město Velvary a Muzeum technických hraček Vás srdečně zvou na slavnostní otevření první části stálé expozice v areálu Děkanského dvora na Třebízského náměstí ve Velvarech, které se uskuteční v sobotu 12. prosince 2015 od 15 hodin.

Program zahájí slavností zdravice, komentovanými prohlídkami Vás bude provázet autor expozice, sběratel Miroslav Smaha. Nové muzeum představí svým prvním návštěvníkům sbírkové předměty z doby rakousko-uherské monarchie a první Československé republiky. Vedle parních strojů, vláčků, autíček, stavebnic a nejrůznějších her bude k vidění kolekce tancujících figurek, početná armáda čsl. vojáčků z gumy a první gumové hračky firmy Baťa, dále unikátní hračky vyrobené na území Protektorátu Čechy a Morava i německé vojenské hračky z období 2. světové války. Nebudou chybět ani ukázky mechanických hraček v pohybu a dílničky pro nejmenší návštěvníky muzea.

Velvarské Muzeum technických hraček se v příštím roce rozšíří o druhou expozici věnovanou technickým hračkám z let 1920–1970, na náměstí vznikne malé železniční muzeum s dopravní kanceláří pro děti.

Otevírací doba:

sobota, neděle a svátky od 10.00 do 17.00, čtvrtek a pátek po telefonické domluvě.

Vstupné:

Děti (senioři, studenti) 30 Kč, dospělí 60 Kč, rodinné (dva dospělí a až čtyři děti) 140 Kč.

Při slavnostním otevření vstup volný

Invalid Displayed Gallery

autor a foto: Magdalena Čechlovská

 

Autor:admin