Mikulášský tenisový turnaj proběhl v Kralupech

Kralupy nad Vltavou – O první prosincovou neděli, po Mikuláši, Tenis Akademie Bálek ve spolupráci s Kralupskou sportovní spol. s r. o. uspořádali tenisový turnaj dětí ve víceúčelové hale zimního stadionu v Kralupech nad Vltavou. V dopoledních hodinách soutěžili nejmenší hráči tenisové školičky o medaile v tenisové olympiádě. Z počtu deseti dětí se stal vítězem Tadeáš Janda z Prahy a zaslouženě získal zlatou medaili.

DSC07918

Po prezentaci mini a baby tenisu zpestřily tenisový program svým tanečním vystoupením Vojkovické roztleskávačky pod vedením paní Markéty Remšíkové.

Následně začaly tenisové boje o pohár Tenis Akademie v kategorii mini a baby tenis. Do finále mini tenisu se probojovali Daniel Rosecký (Tenis Akademie Bálek) a Ríša Tauber (hráč vídeňského tenisového oddílu). 10:5 slavil vítězství hráč z Rakouska. Finálový zápas v kategorii baby tenis odehrála Zuzana Mašková (TK Roudnice nad Labem) a Sofie Vlačihová (SK Oáza) s výsledkem 10:6.

Po tenisovém turnaji nejmenších se prezentovali mladší žáci. Do Kralup dorazili hráči z měst Satalice, Neratovice, Praha, Roudnice nad Labem a blízkého okolí. Turnajové obsazení slibovalo kvalitní a pohledné zápasy. Očekávání trenérů a rodičů se naplnilo. Po velkých bojích v semifinále vzešli fináloví hráči Klára Pejsarová (TC Eso Praha) a Jan Klement (Tenis Akademie Bálek). Ve finále hraném na čas vyhrála zkušenější hráčka z Roudnice 3:1. Jan Klement překvapil všechny přítomné, protože letos absolvoval turnaje zatím jen v kategorii baby tenis. Svou pílí při trénincích a dravostí v turnaji v semifinále odvrátil 5 matchballů a mohl si zahrát finále mladších žáků.

Zleva Jan Albrecht, Zazana Mašková, Sofie Vlačihová

Tenisová neděle v Kralupech přinesla spokojenost všem dětem, rodičům i organizátorům. Na dvou tenisových kurtech se odehrálo 57 zápasů. Všichni se už těší na další tenisový turnaj, kdy se bude hrát o Velikonoční pohár.

Autor: Mgr. Miloslav Bálek, www.tenisakademiebalek.cz

Autor:admin