Vánoční výtvarné dílny v ZŠ Gen. Klapálka

Kralupy nad Vltavou – Vánoční výtvarné dílny se letos uskutečnily ve středu 9. 12. 2015. Jako obvykle byla jejich kapacita rychle naplněna – některé děti si dokonce ráno přivstaly, aby je ve frontě na vstupenky nikdo nepředběhl.

K dispozici bylo šest různých stanovišť, kde mohli účastníci dát průchod své tvořivosti (zdobení perníčků, pletení z pedigu, drátování, figurky z kukuřičného šustí, malování roztaveným voskem – enkaustika, a vyrábění papírových dárkových taštiček). Dokonce nás navštívila i kralupská televize, takže na webových stránkách školy bude brzy k dispozici i videozáznam z této akce.

Dílny se tentokrát uskutečnily v jiných prostorách, než obvykle. Využili jsme nově zrekonstruovanou učebnu v přízemí, školní knihovnu a přilehlou chodbu.

A co říci k atmosféře této akce? Jedním slovem pohoda. Nikdo nezlobil, nekřičel, nenudil se. Všichni hleděli na to, aby si stihli v každé dílničce něco vytvořit. A přítomní rodiče měli aspoň na chvilku možnost pustit předvánoční starosti z hlavy, vrátit se do doby, kdy byli sami malí, a tvořivá práce jim přinášela potěšení…

DSCN0014

autor a foto: PhDr. Renáta Němečková

Autor:admin