Za jarmarkem do mělnického muzea

Mělník – Regionální muzeum v Mělníku připravuje na sobotu 19. března další ročník Velikonočního řemeslnického jarmarku. Návštěvníky oblíbená akce přivítá kolem pěti desítek řemeslníků s plnými košíky velikonočního a jarního zboží.

Velikonocni jarmark (31)

Své originální výrobky představí šperkaři, dráteníci, perníkářka či tvůrci textilních produktů. Těšit se můžete na dřevěné hračky, bylinkářské zboží, jarní vazby, dekorace z decoupage, scrapbookingu a oblíbené jarní senáče, najdete tu malované obrázky, kamínky a háčkované dárky.

Mělnické muzeum je neodmyslitelně spojeno s uměním mistryně lidové umělecké tvorby Olgy Pětníkové a ukázkou zdobení kraslic voskovým reliéfem. Oko potěší svěží osobité motivy na perníčkách Emilie Jablonské. Dvojice držitelů certifikátů regionálních produktů Josef Mrňák a Jiří Herzlík představí původní šperky ze dřeva a kovu. Na své si tu přijdou i labužníci, od sýrů po česká vína.

Kreativní rodiny se mohou již nyní  těšit na více než tucet rukodělných dílniček, kde si mohou pod vedením zkušených lektorů vyrobit nejrůznější dárky, hračky a dekorace. Novinkou by měla být dílnička hrnčířská.

Muzejníci pokaždé chystají pro své návštěvníky milé překvapení. Tentokráte na děti čeká program „Poledne zvoníme“, v němž si připomenou hrou, popěvky a tvořením tradici řehtání. Verunka z Kudrnova statku je přivítá v čase od 10.00 do 11.00 a od 13.00 do 14.00 hodin. Program doprovází stejnojmennou výstavu v muzejní kavárně, která obrazem připomene aktuální obchůzky s klapáním  v regionu.  

Přijďte si pro jarní náladu do muzea. Těšíme se na Vás!

autor: Jitka Králová, http://www.muzeum-melnik.cz/

Velikonocni jarmark (44)

Velikonoční řemeslný jarmark v muzeu

Regionální muzeum Mělník – všechny prostory muzea

sobota 19. 3. od 9 do 17 hodin

Autor:admin