Listování v ZŠ Gen. Klapálka

Kralupy nad Vltavou – V úterý 25. května jsme měli možnost zažít scénické čtení z knihy Dračí polévka od Aleny Ježkové. Bylo určeno pro žáky 4. až 7. tříd a setkalo se s velkým ohlasem.

Na webových stránkách projektu najdeme následující informaci: CO JE LISTOVÁNÍ?

Divadelní představení s knihou v ruce, zvláštní druh scénického čtení, který velice poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Svým pojetím si klade za cíl posluchače knihou oslovit a obzvláště u žáků a studentů probudit zájem o čtení a sebevzdělávání. Snaží se být pomocníkem pedagogů a rodičů v motivaci dětí ke čtení knížek. Za šíření čtení a čtenářství má také záštitu Ministerstva školství. Za mimořádný přínos v oblasti propagace čtenářství získalo LISTOVÁNÍ cenu Nadace Český literární fond.

Přijel sám zakladatel a autor projektu Lukáš Hejlík, který knihy i literárně pro scénická čtení upravuje. Spolu s ním v představení účinkovala herečka Petra Bučková. Pomocí jednoduchých rekvizit, hudby a autentického hereckého projevu se jim podařilo vtáhnout do příběhu o vietnamském chlapci Longovi malé diváky i paní učitelky. Z žákovských ohlasů jeden za všechny: „Bylo to nejlepší divadlo, jaký jsem kdy viděl. Měl jsem úplně husí kůži.“ (Nikolas, 6.C)

autor a foto: Martina Hantychová

 

 

Autor:admin