Inovace výukových prostor na ZŠ Třebízského

Kralupy nad Vltavou – Místostarosta Kralup nad Vltavou Marek Czechmann navštívil dne 6. 6. 2016 ZŠ Třebízského, kde byl přítomen slavnostnímu otevření řemeslných dílen určených pro polytechnické vzdělávání a pracovní výchovu.

DSCN4177

„V rámci zvyšování kvality ve vzdělávání jsme se přihlásili do projektu ‚Dílna‘ v celkové výši 212.481 Kč. Tuto částku máme rozdělenou do dvou šablon: Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy (částka 204.112 Kč) a Rozvoj profesních dovedností učitelů pro výuku zaměřenou na zlepšování technických dovedností žáků základní školy (částka 8.369 Kč). Finanční prostředky využijeme na nákup potřebného nářadí do dílny – vybavení dílny, nákup nářadí určené k obsluze učitelem, nákup odborné literatury pro prohloubení předmětových znalostí nebo pedagogických dovedností pro výuku zaměřenou na zlepšování technických dovedností žáků,“ uvedla Dagmar Kuzníková, ředitelka školy. Projekt „Dílna“ je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

DSCN4167

Po prohlídce dílen čekala místostarostu města exkurze po jednotlivých učebnách, která následně skončila v renovované kuchyňce, jejíž rekonstrukce byla financována z místního rozpočtu. „Velice oceňujeme pomoc města, které se o rekonstrukci zasadilo. Poděkovat musím však i ostatním, zejména pak zaměstnancům školy, kteří přiložili ruku k dílu. Právě díky jejich úsilí zde může výuka zdárně probíhat,“ poznamenala Dagmar Kuzníková, která zároveň vdechla život překrásným letním třídám, kde mohou děti trávit čas zejména v odpoledním čase. „Dlouho jsme přemýšleli, kterak tyto zahradní prostory inovovat. Nakonec zvítězila myšlenka spojená s realizací letních tříd. Musím říci, že děti mají z těchto prostor obrovskou radost, občas se jim ani nechce vycházet ven. Myslím si, že tyto třídy využijeme především s blížícím se létem, kdy se budou teploty neustále zvyšovat,“ uzavřela Dagmar Kuzníková, jež v samotném v závěru návštěvy předala slovo panu místostarostovi Czechmannovi, který poděkoval za pozvání a zároveň přislíbil škole pomoc i v nadcházejícím školním roce. „Škola si prošla v poslední době hodně složitým obdobím – prováděné stavební práce, zateplení obvodového pláště, výměna oken a střešní krytiny atd. Pamatuji si, že část budovy byla po silných deštích vinou dodavatele stavby téměř nepoužitelná. Proto jsem velice rád, že se nám ve spolupráci s paní ředitelkou daří prostory školy postupně inovovat. Vnímám samozřejmě i to, že k ideálnímu stavu ještě nějaký ten krůček schází,“ uzavřel místostarosta.

autor a foto: Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ Kralupy

Autor:admin